Nog 1 (slapeloze ?) nacht

Hoewel ik niet meer in het organisatiecomité zit blijft zo’n deelname aan de Roparun spannend. Ik zal dan ook blij zijn wanneer Filip me morgen om 9u komt oppikken.

Maar eerst nog over vandaag. De dag is begonnen met het derde tripje deze week naar het AZ Sint Jozef in Turnhout. Afgelopen maandag moest mijn vader er zijn voor een “pre-onderzoek”, gisteren heeft zijn linkeroog een nieuwe lens gekregen en vandaag volgende dan het eerste – gelukkig positieve – “post-onderzoek”.

In tegenstelling tot de vorige twee bezoekjes deze week ging alles heel vlot en waren we vroeger thuis dan verwacht. Dat gaf me de gelegenheid om verder te gaan met de Roparunvoorbereidingen. Zorgen dat morgen alles klaar staat, zorgen dat ik niets vergeet in te pakken … Bijlange na niet zo stressvol als in de tijd toen ik zelf teamcaptain was maar toch dat kleine beetje. Om een beetje te ontstressen ben ik deze namiddag een toertje gaan lopen (6,6 km in 45 minuten).

 

Knipsel.JPG

 

De planning voor de volgende dagen ? Om 9u komt Filip me thuis oppikken. Na een tussenstop in Herentals om Jef op te laden rijden we naar Lanaken waar 2 campers op ons staan te wachten. Op de terugweg naar ons basecamp in Berlaar laden we nog een fiets op.

Ondertussen zal het wel middag zijn en is het tijd voor een middagmaal. Ongetwijfeld wordt dat zo’n hypergezond sportersmaal : ne vettige friet met iets er bij dat wordt verondersteld om vlees te zijn, afgewerkt met een vettige dressing.

Na de middag doen Filip en ik een toertje met de vrachtwagen (die ons gratis ter beschikking wordt gesteld door Potiez-Deman) om bij mij thuis en bij de Chiro in Nijlen nog een pak materiaal op te laden.

 

Ropavrachtwagen.JPG

 

Terwijl we dit doen wordt er in Berlaar door Jef, Serge en Johan naarstig gewerkt om al zoveel mogelijk eten en drinken (grotendeels geschonken door Prorest) over de twee campers te verdelen. Om de dag af te sluiten proberen we dan alles wat niet in of op de campers past ordelijk in de vrachtwagen te plaatsen.

 

ropaeten.JPG

 

Daarna volgt een eerste nacht in de camper. Ik blijft immers in Berlaar slapen. Dan heb ik ongeveer anderhalf uur extra om wakker te liggen. Omstreeks 6u30 vertrekken we immers naar Parijs. Onderweg stoppen we nog wel in Diegem om de rest van het team op te pikken.

En volgen er drie dagen van lopen, fietsen, wachten, zweten, afzien, genieten, plezier maken en hopelijk ook een beetje slapen. Het volledige verhaal van mijn negende Roparun kunnen jullie vanaf dinsdag verwachten.

In afwachting kunnen jullie ons (team 234 – ING Life & Non Life Belgium) volgen via de Roparun website (http://www.roparunlive.nl/ ) ,via twitter (https://twitter.com/RRTeam234) of via (http://www.intelligents.nu/roparun/)  voor hen die geen twitteraccount hebben.