Goede doelen

Eerste “echte” dag van de vakantie.

De Federale overheidsdienst Financiën zal blij zijn want ik heb mijn burgerplicht volbracht en mijn belastingaangifte binnen gestuurd. Nu ja, of ze echt zo blij gaan zijn weet ik niet want ZIJ moeten MIJ betalen.

Ik heb wel vastgesteld dat ik in 2013 gevoelig meer aan goede doelen heb geschonken dan in 2012. Ik heb 4 “vaste” goede doelen die maandelijks een bedrag krijgen : WWF Vlaanderen, Handicap International, Unicef en het Rode Kruis. In geval van nood kan het zijn dat er een extraatje volgt maar het kan ook zijn dat ik “iets” me raakt en dat ik naast de vaste vier ook nog een ander doel steun.

Vorig jaar was dat www.bone4kids.be , dit jaar zijn www.eenhartvoorals.be en www.prinsesharte.be al “in de prijzen gevallen.

Een hart voor ALS, werft fondsen ter ondersteuning en bevordering van wetenschappelijk onderzoek naar Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS). Collega Ruth loopt eind deze maand de Mont Blanc en hoopt hiermee veel geld in het laatje te brengen.

Prinses Harte is een vzw die werd gesticht door de ouders van Harte, een meisje dat enkele weken na haar zesde verjaardag overleed ten gevolge van een agressieve hersentumor. Met de vzw zamelen ze geld in om verwenpakketten voor jonge kankerpatientjes samen te stellen. Collega Ilse bracht deze actie onder onze aandacht naar aanleiding van een actie www.evoto.be waar op Prinses Harte kon worden gestemd.

Aangezien ik de jarenlang op de steun van de collega’s heb kunnen rekenen in het kader van de Roparun kon ik niet anders dan beide projecten steunen (al zou ik het anders ook wel hebben gedaan). Als er onder de lezers van deze blog nog iemand is die een goed doel zoekt om te steunen … hier zijn er alvast twee.

 

goededoelen.jpg