Marathon

ENVDM.JPGnerzijds is hij er sneller dan verwacht, anderzijds heeft het precies toch lang geduurd eer hij er was. Wie dan wel ? Wel, de VAKANTIE !

Akkoord, ik had al een weekje na de Paasvakantie maar vanaf vandaag is de echte “grote” vakantie. Bijna vier weken niet gaan werken … ’t zal me deugd doen.

Ik ben de vakantie alvast goed begonnen. Ik heb me vandaag namelijk ingeschreven voor een marathon. In 2009 heb ik de Dublin Marathon met succes tot een goed einde gebracht en ik wou graag vóór mijn vijftigste nog een tweede marathon op mijn “palmares” schrijven. Dat zou nu moeten gebeuren al is er “a little twist”.

In de nacht van 11 op 12 juli zal ik namelijk starten in de NACHT VAN DE MAAN, een WANDELmarathon in Zoersel. Het 42km lange parcours loopt langs rustige landwegen en mooie stukjes natuur over de grondgebieden van Halle, Oelegem, Massenhoven, Viersel, Pulle, Vorselaar, Pulderbos, Zoersel, Oostmalle, Westmalle, Schilde en St Antonius.

Er wordt gestart bij zonsondergang (21u55) en de aankomst gaat pas open bij zonsopgang (5u44) Dit belet dat er gelopen wordt maar laat geoefende wandelaars toch toe om stevig door te stappen ( 5.5 km/h gemiddeld )

Onderweg zal de mogelijkheid geboden worden om een “ moondip” ( zwemmen bij volle maan ) te doen in het Albertkanaal maar ook al zegt de organisatie dat dit het maangevoel en de sfeer versterkt tijdens de nachtelijke tocht ga ik daarvoor toch passen.

Vóór het vertrek kan je genieten van een pastamaaltijd en bij aankomst staat het ontbijt klaar. Onderweg zijn er 7 controleposten waar bevoorrading is voorzien. Alleen zal ik niet zijn want er zijn al 190 mensen ingeschreven.

http://www.nachtvandemaan.be