Rode Duivels en Zwarte Duivels

De WK voetbalgekte heeft me helaas ook te pakken. Het is niet zo erg dat ik ineens naar matchen van de Rode Duivels begin te kijken. Ik spaar evenmin Panini-stickers (noch de originele, noch die van de Carrefour).

Ik ben echter wel Coca Cola Collector en de zoektocht naar de 19 speciale blikjes Coca Cola (Rode Duivels) en Coca Cola Zero (Zwarte Duivels) houdt me wel behoorlijk bezig. Ik kan geen winkel voorbij gaan of ik ga kijken of er misschien blikjes staan die ik nog niet heb. Ik heb al wel behoorlijke vorderingen gemaakt. Van de 38 blikjes heb ik er ondertussen 19 (13 Zero en 6 regular). Nog 19 te gaan.

 

wk coke.jpg

 

Waar ik sinds kort ook slachtoffer van ben is de Myron Bolitar gekte. Mijn boekbuddies uit Peulis zijn al langer fan maar het heeft bij mij tot vorige week geduurd eer ik mijn eerste boek rond deze sportmakelaar van Harlan Coben heb gelezen. Vandaag werd nummer twee, Tegenwerking, uitgelezen.

Deze keer begeeft Bolitar zich in de tenniswereld als vertegenwoordiger van Duane Richwood, een veelbelovend Afrikaans-Amerikaans tennistalent. Terwijl Bolitar en zijn partner Win Lockwood de openingswedstrijd van Duane op de US Open volgen wordt elders in het tennispark Valerie Simpson vermoord. Simpson, een tennisster die een comeback wil maken, had aan Bolitar gevraagd om haar te vertegenwoordigen.

Reden genoeg voor hem om de zaak tot op het bot uit te spitten. Hij stoot op een oude moordzaak, een grote doofpotoperatie, een corrupte senator met maffia-links, een jaloerse moeder, een pedofiele tenniscoach en iemand die vastbesloten lijkt te zijn om zijn zoektocht te verhinderen.

Net als het eerste boek uit de reeks leest ook dit boek heel vlot, perfecte treinliteratuur. Ik denk dat ik gewoon verder ga met nummer 3 uit de reeks: “Vermist”.