No Pictures Please

Knipsel.JPGIn 1971 vormden Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon en Randy Meisner een groep die de naam The Eagles meekreeg. Enkele jaren later trad Don Felder toe tot de groep.

In 1975 verliet Bernie Leadon de groep (naar verluid om zichzelf te beschermen tegen het overvloedige gebruik van alcohol en de drugs). Hij werd vervangen door Joe Walsh. Deze bezetting bracht in december 1976 het epische album “Hotel California” uit.

In 1977 verliet Randy Meisner de groep (na klinkende ruzie met Glenn Frey. Meisner werd vervangen door Timothy B. Schmitt. In 1980 kwam er dan een einde aan het bestaan van de groep na alweer een klinkende ruzie van Glenn Frey, deze keer met Don Henley.

Toen in 1993 een tribute album werd uitgebracht wou één van de artiesten, Travis Tritt, absoluut dat de originele bandleden samen zouden figureren in zijn videoclip. Van het één kwam het ander en de groep begon terug te toeren.

In 2001 werd Don Felder uit de groep gegooid (wat leidde tot enkele rechtzaken).

Dat is zo een beetje in ’t kort de geschiedenis van The Eagles en het waren diezelfde Eagles die mijn concertvoorjaar afsloten met hun History of the Eagles concert.

Ik had me wel een beetje misrekend. De laatste tijd ging in vooral naar de Lotto Arena en niet naar ’t Sportpaleis. Was ik toch wel vergeten dat daar zo’n 3 keer meer bezoekers terecht kunnen en dat er dus ook drie keer zoveel wagens moeten geparkeerd worden. Niet dat k te laat was maar ik ben wel een eindje verder moeten stappen.

Over het concert zelf kan ik kort zijn : steengoed. Ze hadden voor de gelegenheid zelfs Bernie Leadon bij als gastmuzikant. IJzersterke nummers die ijzersterk werden gebracht. Als ik dan toch een minpuntje moet vermelden dan is het die idiote regel dat er geen foto’s mogen worden genomen. Dat wordt wel bij elk concert gezegd maar gisteren waren de controles keihard. Zodra ze iemand zagen met een fototoestelletje of smartphone kwamen ze af met hun zaklampjes. Onderstaande foto werd dan ook “geleend” op het internet.

 

eagles.JPG

 

Het was een vrij druk voorjaar met 8 concertenmaar nu ligt het even stil tot de zomer (met de festivals Na Fir Bolg, Suikerrock).

En in de herfst beginnen we gewoon terug opnieuw.