Myron Bolitar

coben.JPGTot vorige week kende ik Myron Bolitar niet. Ik kende zelfs zijn geestelijke vader, Harlan Coben (op de foto links), niet. Nu ja, ik kende hem wel van naam en er liggen al een tijdje 2 boeken van hem op mijn “nog-te-lezen-stapel” maar daar liggen ze ondertussen nog altijd.

Tot ik onlangs ben ingegaan op een actie van ECI en ik de twee eerste verhalen rond Myron Bolitar voor een prikje kon kopen. Ik moet zeggen dat de eerste kennismaking met de ex-basketbalster, ex-FBI agent en nu sportmakelaar me goed bevallen is. Ook zijn “medewerker”, Windsor Horne Lockwood III a.k.a. Win, heeft zo zijn momenten.

In hèet eerste verhaal, Vals Spel, staat Myron op het punt een grote slag te slaan door Christian Steel, een rijzende ster in het American Football een contract te laten tekenen bij een grote profclub.

Dan krijgt Christian een telefoontje dat lijkt te komen van Kathy Culver, zijn ex-vriendin die al geruime tijd vermist is en waarvan iedereen denkt dat ze vermoord is. Kathy is trouwens de zus van schrijfster Jessica Culver, de ex-vriendin van Myron.

Myron probeert de waarheid te achterhalen en stuit op een beerput vol leugens, geheimen en een familietragedie.

“Vals Spel” leest heel vlot en is zo’n boek dat je soms doet hopen dat de trein vertraging oploopt omdat je denkt dat er enkele pagina’s verder iets belangrijks te gebeuren staat en je geen zin hebt om te wachten tot morgen. Het verhaal is spannend maar bevat ook de nodige humor.

Het was mijn eerste Bolitar-verhaal maar de andere 9 gaan zeker volgen. Aan nummer 2 begin ik trouwens morgen al. En als het een beetje meezit dan kan ik er vrijdag nog een paar op de kop tikken op het Boekenfestijn in Antwerpen.

Mocht dat niet zo zijn, dan kan ik er altijd wel enkele lenen in Peulis Knipogen