Festijn(en)

Nog 2 weken en dan is het weer zover. Dan is het Pinksteren en begint het Roparunweekend, wat mezelf betreft al het 9e Roparunweekend. Een weekend dat voor de meesten begint op zaterdag en eindigt op maandag. Voor mij begint het op vrijdag en duurt het tot dinsdag.

Of ik het niet beu word ? Ik moet toegeven dat het in 2012, na 4 jaar als teamcaptain, bijna zover was maar gelukkig was er vorig jaar iemand tekort in Team 234. Vorig jaar was het terug genieten en ik weet zeker dat het ook dit jaar weer heel plezant gaat worden.

Gisteren hebben we teammeeting gehad in Diegem. De belangrijkste zaken werden overlopen en ook werd de samenstelling van subteams bekend gemaakt. Ik zit in subteam B en dat is een gezonde mix van ervaren mensen en nieuwelingen. Na het afsluitende etentje in Zaventem leek het alsof we elkaar al jaren kenden. Ook de rolverdeling kwam aan bod. Ik heb het geluk van de doortochten in Zele en Ossendrecht te mogen meemaken (de eerste in het busje, de tweede op de fiets). Van mij mag het festijn dit weekend al beginnen.

 

ropadiner.jpg

 

 

In Antwerpen was het vandaag trouwens ook festijn, boekenfestijn dan. Vanavond, na ’t werk even een bezoekje gebracht. Ik had twee doelen : niet meer dan 50 euro uitgeven en geen boeken kopen die meer dan 5 euro kosten. Op 10 cent na is het eerste doel bereikt en op 2 boeken na is het tweede doel bereikt. Staan voortaan op het lijstje van nog te lezen boeken:

 • Het boek der leugens – Brad Meltzer
 • Dodelijke driften – Frank Tallis
 • De afrekening – Nelson DeMille
 • Het Boedapest protocol – Adam LeBor
 • Donkerder dan middernacht – Salvo Sottile
 • De duivelsmachine – Peter Dempf
 • Levenslijn – Harlan Coben
 • Vermist – Harlan Coben
 • Ontwricht – Harlan Coben
 • Duivelssonate – Alex van Galen
 • Schaduwkant – Ruth Newman
 • Fresh Kilss – Bill Loehfelm

Een recente road atlas van Britain and Ireland werd ook gekocht. Zeg nu zelf: 13 boeken voor 50,10 euro of 3,85 euro per boek … zo’n kans mag je toch niet laten liggen ?

 

festijn3.JPG