Goede vrienden ?

Knipsel.JPGGoeie vrienden zullen we nooit worden. De meeste van mijn collega’s zien “ze” nochtans heel graag komen en dat kan wel eens voor “problemen” zorgen. Ik hou “ze” liever buiten, zij hebben niet liever dat “ze” binnenkomt.

“Ze” is natuurlijk de zon. Gisteren was ik vergeten om zonnecrème te smeren en was ik lichtjes verbrand. Vandaag is er nog een beetje rood bijgekomen ondanks het feit dat ik wel gesmeerd had.

Deze voormiddag ben ik even gaan lopen. Vier kilometer gelopen op minder dan 26 minuten. Dat komt overeen met een gemiddelde snelheid van 9,4 km/u. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bijzeggen dat er tussen km 2 en 3 een minuutje gerust werd en dat dit ook tussen km 3 en 4 het geval was. Het was ondanks het vroege uur toch behoorlijk warm ook al liep ik meestal onder bomen. Het looptochtje heeft me trouwens ook nog een blikje voor de collectie opgeleverd. Ik zag langs de kant een Coca Cola blikje met Steven Defour liggen. Het eerste “niet-Zero” blikje. Uiteraard nam ik het mee. Fijn gelopen, extra blikje en natuurvervuiling tegengegaan. Geslaagde voormiddag.

Deze namiddag dan nog eens op pad geweest met vader (in de rolstoel) en moeder. Deze keer had ik me wel voorbereid en zonnecrème gesmeerd (al bleek achteraf dat ik niet genoeg gesmeerd had). We hebben 7,5 km afgelegd, twee terrasjes gedaan en enkele “oude bekenden” tegengekomen. Missie geslaagd dus.

Ik heb wel vastgesteld dat mijn fietsgps die ik ook gebruik bij wandelingen niet graag wandelt. Het kan ook zijn dat Endomondo er last van heeft. Vorige week tijdens de Roparunwandeling verdwenen er bij het opladen ook al enkele kilometers, vandaag was dat weer het geval. Op de GPS stond 7,5 km, als ik het manueel uitteken dan kom ik op dezelfde afstand uit maar als ik de route inlees via Endomondo dan komt er 5,2 km. Heel bizar.