Voetbal

Ik ben absoluut geen voetbalfan. Ik geef toe dat ik mijn (heel) jonge jaren wel eens een jaar met mijn vader naar alle thuismatchen van S.K. Lierse ben gaan kijken. Dat was nog de tijd van Walter Ceulemans, Jan Ceulemans, Hans Posthumus en dergelijke. Ik beschouw het een beetje als een jeugdzondeKnipogen.

Sindsdien kan voetbal me dus niet echt boeien, al volg ik het wel in de krant. En ik moet toegeven dat één van mijn hoogtepunten uit al die jaren vakantie over het kanaal een voetbalmatch was. In Banbury, een dorpje van 200 inwoners en een gigantisch groot kasteel heb ik in 2000 de wedstrijd England v Germany gezien met een 1-0 overwinning voor de Engelsen. Zalige ervaring.

Waarom al dat gezever over voetbal ? Omdat er weer een WK zit aan te komen. Dat WK op zich laat me koud maar aangezien mijn favoriete frisdrank één van de hoofsponsors is betekent dat meestal een reeks van speciale blikjes in zowat alle deelnemende landen.

In België worden er, zowel in Coca Cola als in Coca Cola Zero, een reeks blikjes uitgebracht met afbeeldingen van Rode Duivels. De eerste twee heb ik vorige week gevonden (Hazard en Witsel).

 

DSCN7415.JPG

 

Probleem is wel dat ik niet weet hoeveel verschillende blikjes er zullen worden uitgebracht. Dat wordt in ieder geval een leuke zoektocht. Ik vraag me ook af of er een blikje met Vincent Kompany zal bij zijn. Die wordt namelijk persoonlijk gesponsord door “die andere” cola. Het wordt ook uitkijken wat er in Engeland en Frankrijk te rapen zal vallen. Tijdens mijn bezoek aan Engeland is het WK nog volop aan de gang maar in september zijn ze het in Frankrijk misschien al vergeten ?