SLIVER

IMG_7271.JPG2 maanden geleden keek ik er echt naar uit. Gisteren was het dan zover en reed ik met gemengde gevoelens naar het Scheppersinstituut in Mechelen voor het vijfentwintigjarig jubileumconcert van Frituur Paula : The Sliver Edition.

Een exclusief concert trouwens want enkel met een uitnodiging kwam je er in. Rond half acht was ik daar, uiteraard getooid in mijn Frituur Paula Fènklup T-shirt (shirt dat ik enkele jaren geleden van Stef heb gekregen). In afwachting van de feestelijkheden enkele hapjes verorberd. Een pakje friet moest daar natuurlijk ook bij.

Om 20u begon dan het eigenlijke programma. Enkele gasten kwamen een nummer spelen, de geschiedenis van Frituur Paula werd verteld en er werd uitgebreid eer betoond aan Stef.

Een uurtje later was het dan de beurt aan de Frituristen zelf. Ze begonnen met enkele typische “Stef-nummers” en wat was er dan beter dan I’ll Be Waiting van Lenny Kravitz als eerste nummer ? Ik vond het heel ingetogen en mooi gebracht.

Na een tweetal uurtjes begon de vermoeidheid van de afgelopen dagen door te wegen en trok ik terug richting Kempen. Ondertussen waren liedjes van onder andere Goose, Gary Numan, Depeche Mode, Tears For Fears, Kaiser Chiefs, Editors, Kings of Leon, Will Tura, Andre Hazes en vele anderen gepasseerd.

Het was een typisch Frituur Paula optreden maar mijn gedachten gingen toch vaak naar dat lege plaatsje links op het podium, naar die rode gitaar en die rode kiltHuilen.

 

IMG_7250.JPG

IMG_7288.JPG

IMG_7337.JPG

IMG_7439.JPG