Rood of groen ?

roodlicht.JPG

’t Is weeral even geleden dat ik nog eens gezaagd heb. Hoogste tijd om daar iets aan te doen !

Rood is stoppen, groen is stappen. Iedereen weet dit, of zou dit toch moeten weten. Waarom doen ze weinig mensen het dan ?

Elke dag zie ik wel mensen, voornamelijk voetgangers en fietsers, het rode licht negeren. Of het nu ’s morgens tussen Antwerpen-Berchem en de Desguinlei is of ’s avonds tussen de Desguinlei en Antwerpen-Centraal, dat maakt niet uit.

Soms voel ik me wel belachelijk wanneer ik als enige blijf wachten tot het ventje groen wordt maar dat is dan maar zo. Als ik met mijn auto aan een kruispunt sta en ik zie dat er geen enkele auto uit de andere richtingen komt, dan steek ik het kruispunt evenmin over. Waarom zou ik dat dan doen als voetganger of fietser ?

 

Gelukkig heb ik nog geen enkele voetganger zo roekeloos zien handelen als het meisje in de video in volgend artikel in Het Laatste Nieuws :

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1806048/2014/03/06/Schokkend-meisje-wordt-2-keer-aangereden-chauffeurs-rijden-door.dhtml