Holy Grail

grail.JPG’t Dinsdag en toch ben ik niet naar Lier gegaan voor mijn wekelijkse loopafspraak. Reden was een vergadering in Brussel deze namiddag en aangezien het nooit te voorspellen is hoe het verkeer van Brussel naar Antwerpen verloopt vond ik het beter om het zekere voor onzekere te nemen en mijn afspraakje af te zeggen.

Al bij al viel dat nogal mee maar toch ben ik blij dat ik niet gaan lopen ben. Hierdoor was ik namelijk op tijd om het einde van een Ebay-veiling mee te maken en … te winnen ! Dit betekent dat namelijk dat er een einde is gekomen aan een zoektocht die misschien al wel 20 jaar duurde.

Al minstens zo lang staat namelijk “De erfenis van Oom Arthur” uit de Dees Dubbel reeks van Rik op mijn nog-te-kopen-lijstje. Ik was het op Ebay al wel eerder tegengekomen maar ofwel was de prijs veel en veel te hoog (+ 100 euro) ofwel was de prijs minder hoog maar ging het om een eenvoudige kopie.

Eerder deze week verscheen nummer 8 van Ohee (dat werd uitgegeven op 1 juni 1963 en dus bijna 51 jaar oud is !) weer op Ebay en uiteraard zette ik onmiddellijk de volgfunctie aan. Twee minuten vóór het einde van de veiling heb ik mijn bod gedaan en na 120 enerverende seconden kwam het verlossende bericht : “Proficiat, het object is nu helemaal van u”. Hij kost iets meer dan de modale strip maar het is wel binnen de perken gebleven.

Als ik het goed heb dan heb ik nu alles wat er van Rik ooit uitgegeven is in mijn bezit! Voor niet-verzamelaars betekent dit misschien niets. Zij zullen evenmin begrijpen waarom je opgewonden kunt zijn door een stom stripverhaal. Maar voor mij is dit dus een hoogdag. Alsof ik de holy grail heb gevonden.

Nu maar hopen dat ik de Knorr-uitgave van “Alles om zeep” uit de Kari Lente reeks van Bob Mau ook eens op deze wijze op de kop kan tikken. Hoop doet leven.

 

OOMARTHUR.JPG