Auto

Het autosalon mag dan al even voorbij zijn, mijn verzameling (miniatuur)auto’s is deze week weer met twee exemplaren toegenomen. Het ene exemplaar kwam uit Essex en het tweede exemplaar uit Bretagne.

Tegenwoordig lijkt zoiets de normaalste zaak ter wereld. Je gaat even naar Ebay, klikt een paar dingen aan en enkele dagen later brengt de postbode een pakje aan de deur.

Enkele jaren geleden moest ik me nog behelpen met rommelbeurzen, ruilbeurzen en (vaak heel dure) speciaalzaken. En nu kan ik dat alles vanuit mijn luie zetel.

Er zijn natuurlijk ook wel “gevaren” aan verbonden. Er is uiteraard het risico dat het bestelde niet aankomt. Daar heb ik zelf in al die jaren maar 1 keer last van gehad en die verkoper heeft dan gewoon het geld teruggestort. Voor sommige verkopers ben ik wel een terugkerende klant en dat schept toch een vertrouwensband.

Neen, het grote risico is zelfcontrole of het gebrek er aan. Ik hoef maar even de zoekparameters “speelgoed” en “coca cola” in te tikken en er staan 600 producten te koop voor mijn neus. Sommige zaken zijn wel onbetaalbaar (1.214 euro voor een miniatuurtje is vrij veel geld) maar een groot deel is wel betaalbaar. Niet simpel hoor.

 

DSCN6961.JPG

DSCN6958.JPG