Less is More

 

“Eenvoud siert de mens” zegt het spreekwoord. En daarvan heb ik gisteren tot tweemaal toe het bewijs gezien en gehoord.

 

Plaats van dit alles was het Casino-Kursaal van Oostende. Aanvankelijk had ik me verwacht aan één optreden maar ik heb er twee gekregen.

 

Toen iets over acht de lichten uitgingen dacht ik dat Suzanne Vega de laatste weken toch wel wat was bijgekomen. Toen ze dan nog in het Nederlands begon te zingen had ik door dat dit NIET de New Yorkse singer/songwriter was maar wel Hannelore Bedert. Begeleid door slechts één muzikant kwamen haar zangtalenten meer dan ooit tot hun recht. Ik kijk al uit naar haar passage op Na Fir Bolg in juli. En fier dat ze trouwens was dat ze het voorprogramma mocht verzorgen. Ze heeft zelfs haar gitaar laten signeren door Mevrouw Vega.

 

Iets over negen was het dan de beurt aan de zangeres waarvoor ik de verre verplaatsing had gemaakt. Ook zij werd door slechts één muzikant begeleid. Openen deed ze met Marlene on the Wall. Daarna volgden haar bekende hits, een beetje ouder werk maar toch vooral werk van haar nieuwe CD. Uiteraard mocht ook Tom’s Diner niet ontbreken, zij het deze keer niet A Capella.

 

Als de andere concerten die dit jaar op mijn lijstje staan dan ga ik prachtig concertjaar hebben.

 

Vega01.jpg

Vega02.jpg

Vega03.jpg