Samen

Gisteren werd een moeilijke week afgesloten met de begrafenis van Stef in een overvolle Sint-Niklaaskerk in Putte. Het is een waardig afscheid geworden dat emotioneel vaak naar de keel greep. De vele getuigenissen en de mooie (rock)muziek brachten velen tot tranen. Vooral de live gebrachte versies van Hallelujah en My Guitar Gently Weeps (muzikale versie) zorgden voor kippevel net als de staande ovatie die Stef kreeg.

Nu kunnen we beginnen aan de verwerking. Eenvoudig zal het niet zijn maar samen komen we er wel door.

Zelf kan ik morgen en overmorgen even tot rust komen aan zee. Morgenavond komt Suzanne Vega immers naar het Kursaal in Oostende. En daar knoop ik dan maar ineens een tweedaagse aan vast. Op het moment dat je zo’n ticketje besteld weet je immers niet wat voor weer het zal worden. En dan boek ik liever een hotelkamer voor één nacht om te voorkomen dat ik in het midden van de nacht in een sneeuwstorm van Oostende naar huis zou moeten komen. Wist ik veel dat we gewoon een verlengde herfst zouden krijgen?