Commentaar

Knipsel.JPGBedankt Michel Wuyts !

Niet dat ik een fan van hem ben. Integendeel zelfs. Sinds die man commentaar mag geven bij belangrijke wielerwedstrijden slaag ik er niet meer in om een wedstrijd live op TV te bekijken. Stapelzot word ik van die man.

Waarom hem dan bedanken ?

Omdat hij ervoor gezorgd heeft dat ik deze namiddag een klein halfuurtje ben gaan lopen. Dit in het gezelschap van het bekwame commentaar van Christophe Vandegoor en Carl Berteele zodat ik toch nog kon genieten van een spannend WK Veldrijden in Hoogerheide.

Ik had het WK liever anders zien (of horen) eindigen. Ik heb het er namelijk een beetje moeilijk mee dat Zdenek Stybar, die maar een zestal crossen heeft gereden dit jaar, zich tot wereldkampioen liet kronen. Anderzijds was het een beklijvend duel en de beste van de twee (van vandaag) heeft gewonnen.

Sven Nys zou een logischere kampioen zijn geweest maar zo gaat dat soms in de sport. Het is natuurlijk wel een beetje beschamend voor al die andere veldrijders dat ze zich door een “toevallige passant” zo in de vernieling laten rijden.

Op de derde plaats had ik ook liever een Peeters of Meeusen zien staan. Niets dat ik iets heb tegen Pauwels maar ik moet zijn ploegleider (die eikel zoals Paul Herygers hem eerder deze week noemde) absoluut niet.

Al bij al is het met 7 medailles (2 x goud, 2 x zilver, 3 x brons) en een resem mooie ereplaatsen wel een geslaagd weekend voor de Belgen.

 

wk.JPG