Slippen

Knipsel.JPG’t Was schrikken deze morgen. De zachte winter was even verdwenen en in de plaats kwam een behoorlijk gladde winterochtend.

Voor ik last had van gladde plekken op de weg moest ik eerst zorgen dat in mijn auto geraakte en dat bleek niet zo eenvoudig. De regen van gisterenavond had ervoor gezorgd dat de auto omgeven was door een omhulsel van ijs. IJs dat trouwens niet zo eenvoudig te verwijderen was. Een fles (koud) water, voor- en achterruitverwarming en een goeie spuitbus De-icer waren nodig om te kunnen vertrekken.

De rit naar het station werd dan heel voorzicht afgelegd. Er was gewaarschuwd voor ijzelplekken maar dat het zo glad ging zijn had ik niet gedacht. In mijn voorlaatste bocht voelde ik de auto zelfs even naar links schuiven richting vluchtheuvel maar een beetje gas bijgeven voorkwam erger. Blijkbaar zijn er tal van mensen geweest die niet zoveel geluk hadden.

Ik vond onderstaand nummer wel gepast voor vandaag (al heeft het buiten de titel niets met gladheid te makenKnipogen).