Bagage

Ik zou “het zaagje van de week” kunnen wijden aan mensen die het altijd koud hebben of die zeggen dat ze het altijd koud hebben. Maar aangezien ik ben omringd door collega’s die nooit ofte nimmer klagen over een te lage temperatuur (Tong uitsteken) zal ik het maar hebben over bagage.

Wat is bagage ? Volgens Van Dale zijn het koffers, pakjes, tassen enzovoort die men op reis meeneemt”. En om die bagage weg te bergen zijn er bagagerekken (“ligplaats voor bagage”) of bagagenetten (ligplaats voor bagage in trein, tram of bus) ontworpen.

Ik denk dat ik eens een woordenboek moet meenemen op de trein want de meeste treingebruikers kennen de betekenis van bagagerekken of bagagenetten dus niet. Althans, als ik zo ’s morgens en ’s avonds rond me kijk dan zie ik overal tassen en rugzakken staan of liggen behalve daar waar ze thuishoren.

Vooral op maandagochtend en vrijdagavond wanneer de kotstudenten naar hun kot of terug naar huis gaan is het erg. Al moet ik zeggen dat er veel van die studenten zijn die hun uiterste best doen om hun koffers zo goed mogelijk weg te steken. De doorsnee pendelaar is minstens even erg zoniet erger. En als ze geen bagage bij zich hebben dan leggen ze zichzelf wel op de bank.

 

Foto0148.jpg   Foto0361.jpg

 

Ook op bussen en trams speelt dit probleem maar die mensen kan je eigenlijk niets verwijten. Want als je de laatste reclame met het “stressmannetje” van De Lijn bekijkt, wat zie je dan op het einde wanneer de man met de bus terug naar huis rijdt ? Juist … hij zet zijn winkeltassen gewoon naast zich op de bank. Slecht gescoord van De Lijn.