Maandag …

Zondag mag dan Josdag geweest zijn, maandag is bij mij zaagdag.

Het zaagje van de week zou oorspronkelijk over het gebruik van (of niet gebruik) van bagagerekken maar dat zal voor volgende week zijn. Vandaag gaat het over instappen en uitstappen.

Omdat collega D. nog “snel” iets wou vragen was ik enkele minuten later dan normaal aan de tramhalte (bij regenweer neem ik ’s avonds altijd de tram). Hierdoor stond ik samen met een bende aspirant bakkers, beenhouwers en koks van de PIVA op het perron.

Toen we allemaal op de tram zaten of stonden, zat de tram goed vol om niet te zeggen overvol. Waarom sommige mensen aan de volgende haltes dan toch nog probeerden in te stappen is me een raadsel. Je ziet toch dat die tram eivol zit ? Wacht dan gewoon op de volgende tram en probeer niet ergens te kruipen waar het niet meer gaat. En als er dan eens mensen proberen af te stappen, laat die mensen dan eerst afstappen.

Ook bij de trein bestaat dat probleem trouwens. En daar hebben ze op veel deuren dan nog een sticker hangen waarin wordt gevraagd om eerst de mensen laten uit te stappen. Dat is dus ook weggegooid geld geweest. Ik begrijp wel dat die mensen van het perron zo snel mogelijk uit de regen willen zijn maar geduld is een schone deugd.

Zelfs op ’t werk ontsnap ik er niet aan. De keren dat ik op het gelijkvloers uit de lift wil stappen en mijn weg naar buiten geblokkeerd zie door enkele collega’s die tegelijkertijd willen instappen zijn niet meer op één hand te tellen (zelfs niet op twee handen).

Als iedereen een beetje zijn best doet, dan wordt de wereld weer net dat kleine beetje beter.

 

trein1.JPG