Gerechtigheid

Eindelijk ! Gerechtigheid is geschied !

Vanaf 2014 wordt KISS, de beste rockgroep ter wereld, toegelaten tot de Rock and Roll Hall of Fame.

Dit museum in Cleveland, Ohio neemt sinds 1986 inductees op. Deze inductees zijn artiesten of muzikanten die volgens een jury een belangrijke invloed hebben gehad op de muziekwereld. Inductees kunnen ten vroegste 25 jaar na het uitkomen van hun eerste plaat worden toegelaten tot de Hall of Fame.

Al jaren proberen fans van over heel de wereld te lobbyen om KISS toegelaten te krijgen tot de Hall, helaas zonder succes. Maar nu is het dus eindelijk zo ver. De hardest band in the world mag zich lid van de Rock and Roll Hall of Fame noemen.

Zelf ben ik fan geworden in 1979. Enerzijds dankzij dat “foute” nummer “I Was Made for Loving You”. Anderzijds dankzij Harry, een leeftijdgenoot die toen ook op het Internaat in Lier zat. Hij heeft me kennis laten maken met het vroegere werk van KISS en sindsdien ben ik dus een verknocht KISS fan.

Op één concert na heb ik al hun concerten in België sinds 1980 gezien. Dat eerste concert was trouwens mijn tweede “echte” concert ooit, na de Kreuners die ik in 1979 zag. Mijn leraar biologie wist dat ik een KISSfan was en bood me aan om mee naar Vorst Nationaal te gaan. Hij zou zorgen voor de kaarten en voor het vervoer. Ik moest gewoon mijn kaartje betalen en meegaan. En ik ben Mijnheer Verbiest daar nog altijd heel dankbaar voor. De concerten die daarna gezien heb zijn niet meer te tellen.

KISS anno 1980:

 kiss1980.jpg

KISS samen met The Melbourne Symphony Orchestra :