Safety of Safe-T ?

Geen schrik. Ik ga hier geen dissertatie schrijven over veiligheid. Neen, ik ga het nog eens hebben over de Vlaamse hobby nummer 1 en dat is, tot tegenstelling tot wat velen denken niet het voetbal maar wel … KLAGEN en ZAGEN.

Enkele favoriete locaties waar Vlamingen deze hobby uitoefenen zijn de fora op het internet. Vooral op de websites van Het Laatste Nieuws en in mindere mate Het Nieuwsblad kan je enkele pareltjes vinden. Bij sommige artikels weet je al op voorhand dat er een massa reacties gaan komen.

Zo stond er vandaag een artikel in over een veiligheidsfirma SAFE-T FIRST die een klacht tegen VTM heeft neergelegd naar aanleiding van de comedyreeks Safety First. Zij zouden door deze reeks aanzienlijke schade oplopen omdat mensen hen niet serieus meer nemen.

Of Safety First nu grappig is of niet, dat hangt af van smaak. Naar mijn smaak is het niet grappig, sommige van mijn collega’s vinden het hilarisch en zijn grote fan. Voor mij is dat vrij simpel. Ik heb 10 minuutjes geprobeerd en ik heb afgehaakt.

Maar dat die veiligheidsfirma niet blij is met de fratsen van hun (bijna) naamgenoten op TV kan ik best begrijpen. Het is dan ook hun volste recht. Je zult maar een potentiële klant opbellen, je voorstellen als iemand van Safe-T First en aan de andere kant vragen ze of ze “de smos” mogen spreken. De mensen van BOMA-uit Antwerpen mogen maar blij zijn dat ze gespecialiseerd zijn in schoonmaakproducten en geen worstenKnipogen.

Maar omdat ze dit gedaan hebben worden ze verweten van “verzuurd” te zijn. Vanaf het moment dat je je ergens tegen verzet ben je “verzuurd” en “intolerant”. . Als ik op ’t werk vertel dat er gisteren weer een paar “jengelende joeng” op de trein zaten dan moet ik maar wat meer verdraagzaam zijn want “kinderen moeten kinderen blijven”. Daar ben ik het volledig mee eens maar NIET op mijn trein en NIET in het restaurant waar ik zit te eten. Is dat onverdraagzaam van mij ? Ik vind van niet. Dat is gewoon een kwestie van respect. Als ik op café ben en ik wil een sigaret roken dan ga ik buiten. Ik zou ze ook binnen kunnen roken en eisen dat de andere mensen maar wat verdraagzamer zijn maar dat doe ik dus niet. Ik klaag trouwens niet enkel over “jengelende joeng” maar ook over “kletsende madammen” op mijn treinTong uitsteken.

De makers van het programma hadden gewoon wat voorzichtiger moeten zijn en eerst eens scannen of die naam al niet bestond. Waarom denk je dat in al die Amerikaanse series en films de telefoonnummers beginnen met 555 ? Omdat dat kerngetal niet bestaat in de VS en ze daardoor zeker zijn dat ze niet toevallig een bestaand nummer gebruiken.

Om af te sluiten mijn twee favoriete reacties die ik vandaag gelezen heb bij Het Laatste Nieuws. De schrijffouten heb ik laten staan zodat het duidelijk is dat ze authentiek zijn.

Paul H schreef: “Hoe dom moet je zijn als de CEO zijn firma vergelijkt met een colder serie op TV of is de vergelijking zo frapand dat hij beschaamd is dat het op TV komt”

Vakantieparadijs schreef : “Belachelijke reactie van dit ozo “serieuze” beveiligingsfirmaatje. Namen lijken met de beste wil van de wereld niet op elkaar, daar het eerste woord van de serie op een klinker eindigt en die van de firma op een medeklinker, dit maakt een groot verschil. Deze firma wil hier gewoon een slaatje uit slaan door in de media te komen en zodoende meer naamsbekendheid krijgen”

safety,klagen,reacties,fora