Druk

Ik heb vandaag nog eens aan den lijve ondervonden waarom ik de laatste jaren liever met de trein ga werken en niet met de auto.

Terwijl er op dinsdag meestal een tripje naar Lier op het (loop)programma staat neem ik donderdag de auto om naar ’t werk te rijden om vóór ik aan mijn dagtaak begin enkele kilometers te lopen in Antwerpen.

Eergisteren werd er trouwens 4,31 km gelopen in 29:11. We zijn in de regen gestart maar zijn wel droog geëindigd. Terwijl we twee weken terug nog op het jaagpad langs het Netekanaal en de Nete konden lopen moesten we nu terugvallen op ons wintertoertje langs de Mallekotstraat.

En vandaag vertrok ik net als anders rond kwart voor zes naar Antwerpen zodat ik op mijn gemak een halfuurtje kon lopen, rustig douchen en rond half acht beginnen werken. Het ging allemaal volgens plan tot ik ter hoogte van de parking van Ranst op de E313 kwam en het verkeer tot stilstand kwam. Gevolg : ik was “pas” om kwart voor zeven in Antwerpen en kon pas om 7u effectief vertrekken. Ik heb toch nog 4km gelopen en had daar net geen 26 minuten voor nodig.

De oorzaak van de vertraging ? Een ongeval dat om 3u gebeurd was in Antwerpen-Zuid. Daarom stond ik 3u later dus bijna 10km aan te schuiven. Ook vanavond had ik ruim 50 minuten nodig om de 30 km naar huis af te leggen. Nu ja, de collega’s die richting Mechelen moesten zullen ongetwijfeld meer tijd nodig gehad hebben. Hopelijk zijn ze ondertussen thuis geraakt.

Nee, geef me dan toch maar de trein met al zijn ongemakken. Al vallen die op de lijn Herentals-Antwerpen naar mijn mening best mee. Meestal heel vriendelijke treinbegeleiders, meestal voldoende informatie (soms zelfs te veel) en vrij stipte treinen en dus niet vaak “te laat”. Ik vraag me wat dat betreft wel af of al die automobilisten nu ook klachtenbrieven gaan posten op al die forums om te klagen dat hun auto “te laat” was. Mijn treinen zijn nooit “te laat”. Ze zijn soms wel later dan voorzien maar dat is niet hetzelfde. Het hangt er maar van af hoe je het bekijkt. Voor mij betekent het meestal enkele bladzijden meer gelezen. 

 

 

lopen,auto,trein,druk,vertraging