Voor- en nadelen

DSCN0638.jpgJohan Cruyff zei ooit “elk nadeel heb ze voordeel” en gelijk heeft ie.

Vorige vrijdag had ik me een beetje overslapen. Niet dramatisch veel (mijn collega’s zouden het nog altijd “midden in de nacht” noemen) maar wel genoeg om niet met de trein te gaan werken en met de auto naar Antwerpen te rijden. Achteraf bleek het wel een voordeel te zijn geweest. In Lier was namelijk een dame met bromfiets gevallen op de overweg waardoor nagenoeg alle treinen één à anderhalf uur vertraging hadden.

Zaterdag hadden we onze traditionele teamdag. Het ene jaar gaan we op teambuilding (zonder partners en kinderen), het andere jaar organiseren we een BBQ (met partners en kinderen). De afgelopen jaren gingen we dan bij iemand thuis eten maar omdat we ondertussen zijn uitgegroeid tot een bende van 30 personen is dat niet meer haalbaar. Daarom trokken we dit jaar naar Hallaar waar collega H. een perfecte locatie had gevonden.

Het nadeel is uiteraard wel dat je ook in ’t weekend met je collega’s opgezadeld zit Knipogen maar het voordeel is wel dat iedereen achteraf toch wel moet toegeven dat het een leuke dag was. Vooral de kinderen hebben zich op het domein rot geamuseerd.

Gisteren was het een groot nadeel dat het de hele dag katten, honden, pijpenstelen en oude wijven heeft geregend (schrappen wat niet past of politiek incorrect is). Het voordeel is dan wel dat je vanuit je luie zetel een hoop veldrijders kunt zien ploeteren in de modder terwijl je zelf gezellig foto’s van de BBQ zit te bewerken.

Vandaag kwam dan het ultieme voordeel van het ultieme nadeel. Blijkbaar had ik in 2012 weer teveel belastingen betaald want op de afrekening die ik vandaag ontving bevestigde de FOD Financiën dat er op het eind van het jaar een “bonusje” wordt teruggestort. Er zijn slechtere manieren om de werkweek te beginnen.Lachen

 

DSCN0779.JPG

DSCN0824.JPG