De Oslo-trilogie

Voorlopig zit het er op wat de verhalen rond inspecteur Harry Hole betreft. Vandaag heb ik, na een trouwens heel vermoeiende werkdag, de laatste bladzijden gelezen van het derde deel van de trilogie : “Dodelijk Patroon”.

Harry Hole is nog steeds op zoek naar de moordenaar van zijn collega Ellen. Het gaat echter van kwaad tot erger met hem. Hij drinkt terug teveel, Rakel gooit hem buiten en hij staat op het punt te worden ontslagen. Dan wordt een jonge vrouw in haar appartement vermoord. Een vinger is afgesneden en achter haar ooglid zit een kleine rode diamant in de vorm van een pentagram. Als later nog een tweede slachtoffer valt wordt duidelijk dat er een seriemoordenaar in de stad is. Harry wordt verplicht om mee te werken met Tom Waaler, de collega waarvan Harry vermoedt dat hij niet alleen schuldig is aan verschillende moorden maar ook verantwoordelijk is voor grootscheepse wapensmokkel.

Net als deel 1 en deel 2 was ook dit weer behoorlijk spannend. En net als in de vorige zaten ook hier weer enkele leuke plotwijzigingen. Dat zijn zo van die boeken die je doen hopen dat de trein vertraging oploopt. Het zijn ook van die boeken die je doen afvragen waarom je niet eerder iets van de auteur gelezen hebt. Er is me op ’t werk nochtans vaak genoeg gewezen op de kwaliteiten van Nesbø. ’t Kan niet aan koppigheid liggen want als Kempische Steenbok heb ik daar helemaal geen last vanKnipogen.

De volgende op de leeslijst wordt Rebels and Traitors van Lindsey Davis. Het boek wordt omschreven als An Epic Novel of the English Civil War. “Epic” zal het met 740 bladzijden zeker worden. Ik vrees dat het iets langer zal duren dan de Oslo trilogie eer ik aan een volgend boek kan beginnen.

rebelsgroot.JPG

2 gedachtes over “De Oslo-trilogie

 1. Conny oktober 12, 2013 / 1:10 am

  Dag Luc,
  Als je nog graag wat Nesbo’s leest, geef dan een seintje. Ik stuur ze per persoonlijke bode naar jou. 🙂
  Groetjes
  Conny

  Like

 2. Luc oktober 17, 2013 / 9:03 pm

  @Conny,
  voorlopig ben ik nog wel even zoet met mijn Engelse “turf”. Heb trouwens net nog “De Kakkerlak” van Nesbo gekocht en ook “Headhunters” ligt nog ongelezen op de stapel. Maar ik zal zeker niet nalaten om de “bode” langs te sturen eens het zover is 😉
  Groetjes,
  Luc

  Like

Reacties zijn gesloten.