De donkere seizoenen

Knipsel.JPGDe temperaturen van het afgelopen weekend doen anders vermoeden maar de herfst, of misschien wel de winter, is wel degelijk begonnen.

Om te beginnen zie ik elke morgen het sterrenbeeld Orion terug aan de hemel staan. Ik kan maar twee sterrenbeelden terugvinden en naast de Grote Beer is Orion het tweede sterrenbeeld. En ik weet ook dat dit vooral (of enkel ?) in de wintermaanden zichtbaar is.

Toen ik gisteren voormiddag ging lopen was er in ieder geval niets meer te zien van Orion. Wat er wel te zien was waren afgevallen kastanjes (wild en tam), afgevallen eikels, afgevallen bladeren en enkele mooie paddenstoelen. De bomen beginnen ook al mooi te verkleuren. Dat belooft veel moois voor de komende wekenLachen.

En dan is er natuurlijk nog het veldrijden dat terug op TV komt. Vandaag werd de start gegeven op Vier met een nieuwe co-commentator. Niemand minder dan dorpsgenoot (en straatgenoot) Geert Wellens is de nieuwe sidekick van Philippe Maertens. Buiten het feit dat hij zijn commentaar in het plat veusseleirs geeft, heeft hij het prima gedaan. Ik vond hem zelfs beter dan die andere dorpsgenoot, Paul Herygers op Sporza.

Wat ik dit weekend niet gedaan heb is een bezoekje gebracht aan het Boekenfestijn in Brussel. Twee keer zo kort na elkaar kan niet goed zijn. Wel heb ik, via Amazon, de nieuwste van C.J.Sansom gekocht : Dominion (“Mist over Londen” is de Nederlandse titel). Als je hem bij Amazon kunt kopen voor nog geen 4 £ en je moet hem hier 20 € of meer betalen dan is de keuze snel gemaakt of niet ? Probleem is natuurlijk wel dat ik nu ook gezien heb dat er nog twee boeken zijn in de Shardlake-serie die ik nog niet heb. De vraag is nu of ik moet wachten op de Nederlandse vertaling of koop ik ze, net als Dominion, in ’t Engels ?