Zweinstein

Het uit bed geraken viel al bij al nogal mee, al voel ik nog altijd wel dat ik gisteren 21 km gelopen heb. Vandaag dus nog eens “de toerist” uitgehangen met een bezoekje aan twee van de grootste kastelen uit de North East : Bamburgh Castle en Alnwick Castle.

Bamburgh Castle is een heel imposante burcht, gebouwd op een basaltrots met aan de voet daarvan het kleine dorpje Bamburgh. Aan dat dorpje heb ik trouwens nog heel leuke herinneringen. In 2000 heb ik daar een weekje verbleven en net tijdens die week werd in Charleroi de EK-match tussen Engeland en Duitsland gespeeld. De ene helft zat in het ene café en de andere helft in het andere café te kijken. De match werd trouwens gewonnen door de Engelsen. Het kasteel zelf is zeker de moeite waard om te bezoeken, zeker wanneer je een audiogids meeneemt.

001.JPG

Na de middag trok in naar Alnwick om daar het kasteel te bezoeken. Dit kasteel, na Windsor Castle het tweede grootste bewoonde kasteel van het land, is al 700 jaar eigendom van de Percy familie en heeft een heel rijke geschiedenis. Tegenwoordig is het echter vooral gekend als Hogwarts (Zweinstein) uit de Harry Potter films. Daar maken ze dan ook dankbaar gebruik van. Je kan er zelfs leren hoe je op een bezem moet vliegen.

110.JPG

147.JPG

Naast het kasteel ligt Alnwick Gardens. Een heel mooie tuin met vooral enkele heel interessante watersculpturen. Probleem in die tuin was wel dat er weer behoorlijk wat moest worden geklommen en dat vonden de beentjes niet zo leuk.

164.JPG

Morgen gaat het terug naar Hull om de ferry naar Zeebrugge te nemen. Onderweg zal ik nog een kasteel of abdij bezoeken al is het nu nog niet duidelijk welke. En daarmee zit de Great North Run minitrip er weeral opHuilen.