Bupa Great North Run 2013

007.JPGAl bij al is er nog redelijk goed geslapen afgelopen nacht, al was ik wel wakker vóór de wekker om 6u afliep.

Het hotel had voor de Great North Runners een extra vroeg ontbijt voorzien maar veel kreeg ik niet binnen. Eén broodje met confituur en een paar bananen en dat was het. Rond half acht de deur uit om de bus van 7u41 naar Eldon Square te nemen. Ik kreeg het gezelschap van nog een loopster (en haar moeder) die blij waren dat ze niet alleen aan de bushalte stonden (en ik was ook wel blij dat ik niet alleen was, dat geeft toch een beetje meer zekerheid dat ik de juiste bus nam).

Nauwelijks 20 minuutjes later waren we aan de eindhalte en van daar was het nog eens 20 minuutjes wandelen naar Claremont Road waar de 38 bagagebussen klaar stonden. Aangezien ik in startvak J stond (het voorlaatste vak) was het weer een eindje wandelen. De 56.000 lopers stonden immers gespreid over een volledige kilometer. En dan was het wachten tot de start die om 10u40 werd gegeven. Gelukkig was er voldoende sfeer en een heel enthousiaste speaker die ons op een typisch Britse manier bezighield.

Foto0336.jpg

Een eerste sterk moment kwam er om 9u45. Toen werd Abide with Me ingezet, een Engelse hymne die vaak bij begrafenissen of herdenkingen wordt gebruikt en ook elk jaar op de FA CUP FINAL wordt gezongen. Als er dan iemand voor je staat met de foto van zijn aan kanker overleden zoontje op zijn rug die met tranen in de ogen heel ingetogen meezingt dan krijg je zelf ook wel een krop in de keel (en tranen in de ogen). Dat is trouwens ook typisch Brits : bijna 99 % van de deelnemers loopt voor een goed doel, al dan niet op een bizarre manier verkleed of aangekleed.

Foto0339.jpg

Om 10u40 was het dan zover en klonk het startschot (althans dat denk ik toch want wij stonden zo ver van de start dat we het niet hoorden. Uiteindelijk liep ik zelf 37 minuten later over de start en toen begon het te regenen. De eerste 4 kilometer hebben we door de regen gelopen. De heel sterke wind stond gelukkig in ons voordeel.

Foto0348.jpg

Het lopen op zich ging best aardig. Weliswaar iets trager dan gehoopt maar het ging dan ook behoorlijk omhoog. En toen, ergens tussen kilometer 13 en 14 namen we een bocht en kregen we wind en de regen recht in het gezicht, net op een stuk dat ook nog eens steil omhoog ging (vergelijkbaar met de Tervurenlaan in de Brusselse halve marathon). Ik moet me daar een beetje hebben geforceerd want vanaf dan was het harken en nog eens harken. Vooral op de klimmetjes ging het bijzonder moeilijk maar gelukkig (?) was ik niet de enige die in de problemen kwam. De koude wind op een nat lichaam deed evenmin goed.

Uiteindelijk heb ik het wel gehaald, al was de laatste kilometer puur op karakter. De steun van de massa volk die aan de aankomst stond hielp ook enorm (en dan helpt het ook nog dat je naam op je nummer staat, zo voelt het aan dat ze je echt persoonlijk aanmoedigen). De show van de Red Arrows was trouwens ook mooi om te zien, ondanks de vermoeidheid.

Eindtijd was 2u39 en als ik heel eerlijk ben dan is dat toch een teleurstelling. Ik was vertrokken met de bedoeling om 2u30 te halen en met de hoop om mijn PR van 2008 (2u19 in Lier te evenaren) maar dat is dus niet gelukt. Anderzijds ben ik wel blij dat het gezien de moeilijke omstandigheden toch gelukt is maar het blijft een dubbel gevoel. De halve marathon van Brussel binnen drie weken ga ik in ieder geval niet meedoen.

Na afloop kregen we trouwens nog een over ons waar den “Drash National” jaloers zou op zijn.

009.JPG

Morgen ga ik weer de toerist uithangen met bezoekjes aan Alnwick Castle en Bamburgh Castle, tenminste als ik uit bed geraak.


2 gedachtes over “Bupa Great North Run 2013

  1. navidad september 15, 2013 / 10:20 pm

    Heel mooie inspanning is dat, Luc. Hoed af daarvoor!

    Like

  2. Conny september 16, 2013 / 9:19 pm

    Ik vind dat toch heel straf hoor Luc! Ik doe het je niet na.

    Like

Reacties zijn gesloten.