Nieuwe vriend

Nog twee keer slapen en dan is het zover.

Ik hoop tenminste dat er geslapen wordt want de afgelopen nacht is daar niet veel van in huis gekomen. Nu heb ik dat wel vaker wanneer ik de ferry naar Hull neem. Op de heenreis gaat er blijkbaar teveel door mijn hoofd om goed te kunnen slapen. Op de terugreis heb ik daar minder last van.

Ik heb nochtans een nieuwe vriend gemaakt gisteravond. Neen, niet de mecaniciens van Omega Pharma Quick Step of van Sky Cycling Team, die ook op de boot zaten, maar wel een drieënvijftigjarige Noor. Hij is profvoetballer geweest, beurshandelaar, muzikant, componist en wereldreiziger. Zijn naam ? Jo Nesbø. Zijn huidig beroep : schrijver. De boekendames uit Peulis zijn er grote fan van en sinds gisteren ik ook. Gelukkig speelden ze geen goede films aan boord (weer geen Titanic, The Posseidon Adventure of Speed 2 en dan hoeft het voor mij nietKnipogen) zodat ik de hele avond van zijn gezelschap kon genieten. Bijkomend geluk : ik heb twee boeken van hem bij, met één boek zou ik het einde van deze korte vakantie niet halen.

005.JPG

Op het programma vandaag stond dan de rit naar Newcastle, of beter Gateshead waar ik verblijf. Onderweg wel twee tussenstops gemaakt in Richmond en Barnard Castle om er de resten van hun respectievelijke kastelen te bezoeken. Het weer was vrij miezerig maar heel erg was dat niet. Waar hebben ze tenslotte de regenjassen voor uitgevonden ?

015.JPG

020.JPG

Morgen ga ik South Shields (de aankomstplaats van de Great North Run) verkennen en ga ik testen hoeveel tijd ik nodig heb om vandaar naar de start te geraken. Ik ben namelijk van plan om zondagochtend mijn auto aan de finish te parkeren zodat ik na afloop vrij snel terug in mijn hotel ben. Een hotel dat trouwens op zondag een extra vroeg ontbijt aanbiedt vanwege de Great North Run. Altijd plezant.