Korter

Alles wordt een beetje korter de laatste dagen. De dagen op zich worden korter. Het aantal dagen dat me scheidt van de Great North Run wordt korter. En deze week zijn ook de loopafstanden iets korter.

Enerzijds wil het rustig aan doen, anderzijds wil ik natuurlijk niet volledig blijven stilzitten. Vorige week was het zo druk op ’t werk dat er helaas niet gelopen werd. Zaterdag was het de Roparun-reünie-bbq van team 234 en werd er evenmin gelopen. Een nagenoeg slapeloze nacht (wat me wel meer overkomt na een Roparundag) en 3kg gehakt- en broodmengeling die van één grote klomp naar verschillende doosjes met soepballetjes moesten worden gerold weerhielden me ook zondag van het lopen.

Ik weet wel dat het allemaal zwakke excuses zijn maar ja … Vandaag echter moest en zou ik wel gaan lopen. Eerst heb ik de diepvriezer en de ijskast nog eens goed een goede poetsbeurt gegeven maar deze namiddag ben ik dan eindelijk toch vertrokken. Ver zou het niet worden en lang ook niet. Voor de eerste kilometer had ik 6:07 nodig, de tweede ging nog 5 seconden sneller. De derde kilometer werd afgewerkt in 5:37 (naar mijn normen is dat razendsnel) en de vierde (en laatste kilometer) werd afgelegd in 6:07.

lopen090913.jpg

Samengevat werd er 4 km gelopen in 23:57 en daar ben ik meer dan tevreden mee. Het leverde me 4 “Endomondo-bekertjes” op. Ik ga het volgende zondag uiteraard rustiger aan doen maar het betekent wel dat het me de conditie toch wel goed zit.

Hieronder een korte maar mooie impressie van de Great North Run 2012 die ik op YouTube gevonden heb: