Suikerrock – Dag 3

Dag 3 van Suikerrock.  

De dag begon niet al te best. In de voormiddag raasde er indrukwekkend onweer over Tienen (net als over de rest van het land). Gelukkig was er daarvan rond 15u niets meer te zien. Wat er dan weer wel te zien was waren rugzakcontrolleurs die hun job heel ernstig namen. Gevolg: mijne Canon mocht niet mee binnen vanwege “te groot”. En dan zeggen ze dat size doesn’t matterKnipogen. De Canon, en daarmee heel de rugzak, werd snel terug naar het hotel gedaan en ik zou me verder moeten behelpen met mijne Fujifilm Finepix. Heel dat gedoe rond die camera’s is toch wel een beetje achterhaald. Sommige Smartphones of kleiner digitale toestellen zijn veel beter dan mijne Canon maar mogen wel binnen vanwege “niet te groot”. Enfin, erg was het niet. De groepen waarvan ik echt mooie foto’s wilden waren donderdag en vrijdag al gepasseerd.

De derde dag werd geopend door de Antwerps-Congolese Coely. Niet direct mijn smaak. Bovendien hou ik niet van groepen die werken met plaatendraaiers. Maar ze had wel een mooie stem.

077.JPG

De tweede groep van de dag viel des te meer in de smaak: My Jerusalem (uit Austin, Texas). Goeie ouderwetse stevige rock. Hun optreden mocht van mij langer duren dan de 45 minuten die ze kregen.

097.JPG

Ze hadden gerust de “slot” van The Opposites overnemen want dat vond ik dus echt huilen met de pet op. Alweer een platendraaier en daarbovenop nog twee mannen die niet konden zingen.

Ik ben dan maar gevlucht naar de Veemarkt waar op dat moment de Tiense groep Gudonöv een half uurtje het beste van zichzelf gaven. Hun muziek beviel me veel beter dan dat gerap op de Grote Markt.

111.JPG

Tegen 19u trok ik terug naar die Grote Markt om te genieten van het optreden van James Morrison. En het was echt wel genieten. Mooie nummers die heel goed werden gebracht.

136.JPG

Om kwart voor negen was het dan de beurt aan Kaiser Chiefs. Vanaf de eerste noot zetten ze de wei markt in vuur en vlam. Toen Ricky Wilson het podium verliet en door het publiek heen naar een drankstandje liep en er op klom was het helemaal feesten.

165.JPG

Uiteindelijk werd het 22u45 en begon Sting aan zijn set. De Grote Markt stond ondertussen nagenoeg vol. Hij zal iets meer dan een half uur bezig zijn geweest toen ik plots enkele “special effects” waarnam: bliksem. En ja hoor, iets voor half twaalf gingen de hemelsluizen open. Even leek het er op dat het maar een buitje van 5 minuten zou zijn maar om twintig voor begon het pas echt te gieten.

173.JPG

Toen er daarna nog meer donder, bliksem en wind bij kwam besloot Sting dat het genoeg was geweest en verliet hij het podium. Wel jammer maar ook wel te begrijpen. Persoonlijk was ik wel heel blij dat ik maar vijf minuten hoefde te wandelen naar mijn hotel en niet 10 minuten wandelen naar de auto en dan nog meer dan een uur naar huis rijden.