Suikerrock – Dag 4

Suikerrock : vierde en laatste dag.

Omdat er binnen 50 dagen zoiets als de Great North Run is, ben ik, nadat het ontbijt zo’n beetje verteerd was een uurtje gaan lopen. Dat ging niet van harte. Niet alleen was het behoorlijk warm (24°C) en gaat het hier in Tienen behoorlijk bergop, drie dagen Suikerrock helpt ook niet echt. Maar enfin, ik heb toch bijna 8,5 km gelopen en dat is beter dan niks.

Nadat ik de inwendige mens had versterkt met een smakelijke portie mosselen met friet trok ik voor de laatste keer naar de Grote Markt waar om 15u15 Brahim de spits zou afbijten. Even had ik gedacht van even wat langer te rusten maar ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb want verrassend genoeg vond ik het best een leuk optreden. Een mix van soul en R&B die heel goed werd gebracht.

014.JPG

 

Na Brahim was het de beurt aan een “rapper” namelijk GersPardoel. Met The Opposites van gisteren in gedachten vreesde ik het ergste (en deze keer was er geen alternatief op de Veemarkt). Maar wederom vergiste ik me. Niet dat een fan van “rappen” ben geworden maar hij had wel een heel sterke band bij en hij zorgde ook voor sfeer op de markt.

035.JPG

 

Derde op het programma was Gabrielle Aplin. Deze Engelse singer-songwriter is blijkbaar ontdekt doordat ze filmpjes van zichzelf op YouTube zette. Ondertussen is ze al 20 (!) en heeft ze een platencontract beet. Mocht iemand nog geloven dat engelen niet bestaan dan moeten ze eens naar dit meisje luisteren. Haar stem deed me denken aan een jonge Joan Baez. En de liedjes waren wondermooi, ook haar cover van één van de beste songs allertijden (Go your own way van Fleetwood Mac) mocht er zijn. Zij is voor mij de revelatie van het festival.

054.JPG

 

Een heel andere dame kwam na haar op de main stage. Nu ja … een “wijf” zoals iemand het onlangs verwoordde op Facebook, maar dan wel “wijf” in de meest positieve zin. Nathalia bracht een uur lang het beste van zichzelf en God mag weten waar ze de energie vandaan haalt. Ik kan begrijpen dat men haar soms vergelijkt met Tina Turner.

092.JPG

 

Het voorlaatste optreden van de vierdaagse werd gebracht door Katie Melua. Ook zo iemand die al jaren in het vak zit en nog maar 28 is. Moet het nog gezegd worden dat ook dit optreden weer een schot in de roos was ?

143.JPG

 

Afsluiter was oude rot in het vak Joe Cocker. Met oude rotten is het vaak oppassen geblazen. Vaak klinkt hun stem na al die jaren niet meer zo zuiver. Cocker heeft daar een streepje voor ten opzichte van anderen: hij heeft nooit een zuivere stem gehadKnipogen. Alle klassiekers passeerden de revue en werden luidkeels meegezongen. Van enig contact tussen artiest en publiek was echter geen sprake maar laat dat de pret niet bederven.

216.JPG

 

Suikerrock 2013 is een feit. Het aftellen naar 2014 kan beginnen. Nog 361 dagen te gaan.