Suikerrock – Dag 2

Dag 2 van Suikerrock.

Tijdens de dag mag het dan nog geregend hebben, in de vooravond was het terug aangenaam festivalweer. Ondanks de vrij hoge temperaturen is het toch nog vrij goed te doen op de Grote Markt.

De tweede dag wordt geopend door Marco Z en die viel best mee. Veel volk was er toen nog niet op de Grote Markt maar ze deden toch hun uiterste best om ons te vermaken, met succes.

005.JPG

Ze werden gevolgd door The Van Jets. Wederom een heel goed optreden. Net als bij Bush op de eerste dag was het hier de zanger, Johannes Verschaeve die de aandacht trok, vooral die van tienermeisjes.

151.JPG

Derde en voorlaatste groep, maar wat mij betreft Top of the Bill, waren The Scabs. Ze mogen dan al 30 jaar bezig zijn, sleet zit er nog niet op. Het moet wel raar geweest zijn voor hen: op donderdag afscheid nemen van Fons Sijmons en op vrijdag alles geven op Suikerrock. Maar ze hebben er een mooi eerbetoon van gemaakt, zeker tijdens Time toen er op de videoschermen een fotomontage over Fons werd getoond.

191.JPG

De avond werd afgesloten door Golden Earring. Zij leverden een prima concert af, beter dan de laatste keer dat ik ze in de Lotto Arena zag. Ik had wel het gevoel dat ze al hun nummers iets rustiger brachten. Ook zij hebben trouwens een nummer opgedragen aan Fons.

461.JPG

De tweede dag was, net als de eerste, een voltreffer. We hebben wel geluk gehad met het weer. Hopelijk blijft dat vandaag ook maar het ziet er niet al te goed uit. Momenteel raast er namelijk een indrukwekkend onweer over Tienen. Maar ja, wat er nu uitvalt kan er straks niet meer uitvallen.