Kardinaalsjogging

Gisteren dus nog eens deelgenomen aan een officiële “wedstrijd” : de Kardinaalsjogging, een organisatie van K.W.B. Vorselaar. En net als bij mijn vorige deelnames hou ik er gemengde gevoelens aan over.

Over de organisatie valt niets negatiefs te zeggen. 5 € inschrijvingsgeld. 3 afstanden om uit te kiezen. Iedereen krijgt een attentie achteraf (in mijn geval een busje douchegel). En dan is er nog een gratis tombola aan de finish.

Het is vooral het parcours waar ik een haat-liefde verhouding heb. De Kardinaalsjogging is namelijk voornamelijk een bosloop doorheen de kasteeldreven en rond het kasteel. Het is eigenlijk wel een heel mooie omloop maar ik heb een hekel aan smalle bospaadjes en zeker aan boomwortels waarover je snel struikelt of uitschuift. Tot twee keer toe lag ik bijna op de grond. Een eerste keer had ik een boomwortel niet gezien en viel ik bijna plat voorover (ik weet nog altijd niet hoe ik recht ben gebleven) en een tweede keer schoof ik uit in een bocht maar kon ik nog net overeind blijven. Maar ik ben dus niet gevallen en ik heb de twee doelen die ik me altijd stel bij een jogging bereikt : aankomen en liefst niet als laatste. De 5 kilometer werden afgelegd in 33:44.

Vandaag zou ik dan mijn nieuwe koersfiets uitproberen maar in het begin van de namiddag zag het er echt niet uitnodigend uit om 2 uurtjes op een fiets te gaan zitten. Ik heb dan maar opnieuw de loopschoenen aangetrokken (voor de derde dag op rij) en ben terug naar het kasteel gelopen. 36 minuten en 5,40 km later was ik terug thuis.

Morgen hou ik rustdag al is dat dan weer een beetje overdreven. In de namiddag zou ik graag naar de Diamond Waterski in Viersel gaan kijken en ’s avonds ga ik naar Dessel om de laatste optredens van Graspop Metal Meeting mee te pikken.

kardinaalsjogging.jpg

lopenzaterdag.jpg