Cijfertjes

Gisteren was ik echt te moe om nog iets te posten.

Om stipt 10u30 meerde de Oscar Wilde aan en dat was een verrassing na de toch wel zware nacht. Helaas ging het lossen van het schip iets minder vlot (maar eigenlijk had ik dat wel verwacht want op de heenreis was dat ook al het geval. Uiteindelijk was het kwart voor twaalf eer ik aan de lang rit naar de Kempen kon beginnen.

Eerst moest ik echter nog wat brandstof gaan halen. Gezien de hoge brandstofprijzen in Ierland (gemiddeld 1,50 euro voor een liter diesel) had ik gewacht tot ik op Franse bodem was om te gaan tanken. En dat tanken doe je in Frankrijk best niet langs een autostrade maar ergens aan een supermarkt. Dat scheelt al snel 10 tot 15 cent per liter en als je dan 40 liter moet tanken dan zit je snel aan 5 euro “winst”. De 900 km naar huis gingen gelukkig heel vlot. Nergens file, ook niet aan de 6 péage stations die ik tegengekomen ben. Toch was het half tien eer ik thuis was.

Nu begint pas het echte werk. 997 foto’s en filmpjes werden gemaakt. Die worden bewerkt en dan moet er een selectie worden gemaakt voor het traditionele fotoboek.

Nog een paar andere cijfers misschien ? Er werden 3.500 km afgelegd en daarvoor was 155 liter diesel nodig (gemiddeld 4,4 liter/100km dus). Er werden 14 verschillende blikjes cola meegebracht (8 uit Ierland en 6 uit Frankrijk). Tel daarbij de 13 Belgische blikjes die ik deze maand bij elkaar heb geraapt en ik kan zeggen dat juni een geweldige maand was voor de collectie blikjes Lachen. Ik hoop wel dat ik vrij snel de “Share a Coke with Friends” van Coca Cola Zero en “Share a Coke with Me” van Coca Cola Light kan vinden om de reeks compleet te maken.

 

blik1.jpg

blik2.jpg

Een gedachte over “Cijfertjes

 1. conny juni 16, 2013 / 7:16 pm

  dag Luc,
  Ik zal eens kijken in Geel! Misschien vind ik daar wel de ontbrekende blikjes! 🙂
  Geniet nog wat na van je vakantie.
  groetjes
  Conny

  Like

Reacties zijn gesloten.