Ring of Kerry

De Ring of Kerry, 179 km lang en op geen enkele manier te vergelijken met de Ring van Antwerpen (al reden er vandaag ook Nederlanders in mijn weg).

Deze rondrit brengt je doorheen praktisch het volledige county en biedt fantastische uitzichten, tenminste als het weer meezit en dat was vandaag helaas niet het geval.

De dag was nochtans goed begonnen, een stralende zon en mooie schapenwolkjes. Zo rond het middaguur waren het echter vooral zwarte schapen geworden en vielen de eerste druppels. Voor de rest van de dag viel de ene bui na de andere, de ene al heviger dan de andere. Sommige plaatsen heb ik gewoon aan me voorbij laten gaan omdat het zo hard regende.

Ik was dan ook vroeger terug aan het hotel dan voorzien maar met de twee lange dagen in het vooruitzicht is een beetje extra rust misschien niet slecht.

Morgen staan me namelijk 270 km autorit naar Rosslare te wachten, gevolgd door zo’n 18 uren varen naar Roscoff en dan nog eens 880 km van Roscoff naar huis.

Zo is de zomervakantie 2013 een feit. Wat hebben de afgelopen dagen in Ierland me geleerd ? Dat : 

  • Ik geen tien jaar meer mag wachten om terug naar Ierland te komen (mijn marathonvakantie naar Dublin in 2009 tel ik niet mee)
  • Hoe mooi Ierland is, het nooit zal kunnen tippen aan Wales
  • Ik ongelooflijk veel geluk gehad heb met het weer
  • Het heel moeilijk zal zijn om een selectie te maken uit de 1.000 foto’s die ik gemaakt heb
  • Het jammer is dat het voorbij is

 

005 - kopie.JPG

021 - kopie.JPG

051 - kopie.JPG

063 - kopie.JPG

082 - kopie.JPG