Regen

De Ring of Kerry moet wachten tot morgen. Aan de receptie wisten ze vanochtend me te vertellen dat de weersverwachtingen voor morgen net iets beter zijn dan die voor vandaag. Ik had al wel zoiets verwacht. Het regende gisterenavond, het regende deze nacht en ook vanochtend viel er nattigheid uit de lucht.

Ik besloot dan maar naar Foynes in County Limerick te rijden. Daar is namelijk het Flying Boat Museum. In de jaren ’30 was het de bedoeling dat er vanuit Foynes watervliegtuigen naar Amerika zouden vliegen. De tweede wereldoorlog heeft er echter voor gezorgd dat de vliegboten eigenlijk al afgeschreven waren vóór ze echt populair werden. Maar daar werd wel de Irish Coffee uitgevonden ! Toen ik het museum terug uitkwam scheen weliswaar de zon !

Op weg naar mijn volgende stop, het pittoreske Dingle, verdween ze helaas snel terug achter de wolken en werd ze vervangen door grote druppels die soms sporadisch maar vaker met heel veel samen uit de lucht vielen. Dingle op zich was wel leuk. Veel kleine winkeltjes en vooral heel kleurrijk.

Wat ik vandaag ook veel gezien heb zijn fietstoeristen. Je kent dat wel, van die mensen die hun hele hebben en houden op een fiets binden en dan door weer en wind kilometer na kilometer afmalen. Ik ben zo ook eens een keer naar Wales en een keer naar Cornwall geweest en sindsdien verklaar ik die mensen gek. Maar in elke familie zal er zo wel een gek zijn zeker ?Knipogen In de mijne in ieder geval wel want mijn broer is ondertussen ook al meer dan een maand met de fiets onderweg en zit ondertussen in Litouwen.

Morgen de laatste echte vakantiedag en dat wordt dus de Ring of Kerry, wat het weer ook moge zijn.

 

BLOG1.JPG

BLOG2.JPG

BLOG3.JPG

BLOG4.JPG

BLOG5.JPG

BLOG6.JPG

2 gedachtes over “Regen

 1. conny juni 11, 2013 / 9:11 pm

  Dag Luc,
  Dat ziet er een superleuke vakantie uit! Geniet er maar volop van. Ik ga met de fiets een weekend naar Geel, behoor ik dan ook tot de gekke fietstoeristen? 🙂
  Groetjes
  Conny

  Like

 2. Luc juni 12, 2013 / 7:15 pm

  Conny,
  zolang je je hele hebben en houden maar thuis laat zal er wel geen probleem zijn, alhoewel … Geel ? Dat is natuurlijk altijd gevaarlijk 😉
  Groetjes,
  Luc

  Like

Reacties zijn gesloten.