Wolken

De Ierse weermannen hadden gelijk maar toch ook weer niet.

De zon is in ieder geval verdwenen. Ik weet niet of ze in België nog schijnt maar in Ierland had ze een dagje vakantie genomen. Van mij mocht ze wel hoor, ze had de afgelopen week immers overuren geklopt.

Maar de zware regen die ze voorspelden heb ik niet gezien. Toen ik vanochtend vertrok naar Ardfert heeft wel dikwijls gedreigd om te beginnen regenen maar de druppels bleven weg. Ook toen ik verder reed naar Carrigafoyle Castle bleef het droog. De zon liet zich heel af en toe zelfs zien.

Maar toen ik terug in Killarney was en een wandeling maakte naar Ross Castle moest ik er toch aan geloven. Echte regen kan ik het niet noemen want nat werd je er niet echt van maar droog was het evenmin. Het was wat wij in de Kempen “smos” noemen.

Ondanks het “mindere” weer was het toch weer een dag puur genieten. Ik vind trouwens dat landen zoals Ierland en Groot-Brittannië veel mooier zijn wanneer ze bedekt zijn door een wolkendek. Dat maakt het allemaal veel dramatischer en mysterieuzer.

Morgen ga ik waarschijnlijk de Ring of Kerry doen maar het kan ook dat ik even naar het Dingle Peninsula rij.

blog1.JPG

blog2.JPG

blog3.JPG

blog4.JPG

blog5.JPG

blog6.JPG