Killarney National Park

Omdat de weersvoorspellingen voor de komende dagen niet zo denderend zijn (veel kans op buien) besloot ik om vandaag nog zeker een buitenactiviteit te doen. En als de ingang van het Killarney National Park slechts 2 km van je hotel verwijderd is moet je niet lang nadenken over welke activiteit dat wordt. Uiteraard bleef de Focus vandaag aan de kant.

Na het klassieke ontbijt (scrambled eggs with tomato and toast) begon ik aan een wandeling die bijna 16km lang zou worden. Eerste stop in het park was Muckross Abbey, de ruïnes van een abdij uit de 16e eeuw met een bijzonder goed bewaarde binnenplaats.

Vandaar ging het verder naar Muckross House, een landhuis waar in 1861 de Engelse Queen Victoria enkele dagen verbleven heeft samen met haar man Prince Albert, 4 van haar kinderen en verder nog een gevolg van zo’n 400 man (al verbleven die laatsten uiteraard niet allemaal in het huis). Het huis kan enkel onder begeleiding van een gids worden bezocht en ik had geluk dat de tour van 11u50 mocht luisteren naar de bevallige Sinéad. John (of hoe die man ook mocht geheten hebben) had dat waarschijnlijk even goed gedaan maar toch …Knipogen)

Van Muckross House ging het dan naar de watervallen van Torc. Daar heb ik nog een mooi staaltje van “opvoedkunde” gezien. Sommige mensen vonden het absoluut nodig om de rotsen van de waterval te beklimmen. Een jongen van een jaar of twaalf sprong, tot groot plezier van zijn ouders, van de ene rots naar de andere. En dat ging vrij vlot. Maar ik kon alleen maar bevestigen wat het oudere paar dat naast me zat zei : “That’s an accident waiting to happen”. En ja hoor, bij het terug naar beneden springen liep het even mis en schoof hij uit. Al bij al had hij veel geluk en kwam hij er met de schrik van af maar dat had veel erger kunnen aflopen.

Via een omweggetje ben ik dan terug naar het hotel gegaan waar er, zoals gezegd, bijna 16 km op de teller stonden. Morgen bezoek ik waarschijnlijk Ardfert, de oude hoofdstad van Kerry.

blog2.JPG

blog3.JPG

blog4.JPG

blog5.JPG

blog6.JPG

blog8.JPG