Cliffs of Moher

Sinds 17u vertoef ik in Killarney in County Kerry.

Heel veel stond er niet op het programma vandaag. Zorgen dat ik van Clifden in Killarney geraakte en onderweg even stoppen aan de Cliffs of Moher.

Hoewel de afstand tussen de twee maar 340 km is gaf de GPS toch meer dan 5 uur rijden aan en gelijk had hij. Het leek erop alsof dat ding wist dat er vandaag veel mensen in mijn weg zouden rijden.

Want dat hebben er toch veel gedaan. In Engeland ben ik het meestal die in de weg rij maar vandaag heb ik me soms toch geërgerd aan het rijgedrag van sommige Ieren. Nu moeten ze van mij niet de toegelaten snelheid van 100 km/u rijden maar 30 tot 40 km/u was zelfs voor mij veel te traag. Dat een bende fietsers een tijdlang de weg versperden was zo erg nog niet, die waren soms mooi om te zien (in ieder geval toch mooier dan de achterkant van collega Bart waar ik moet naar kijken wanneer we eens samen naar ’t werk fietsenKnipogen). Maar kilometer na kilometer naar het poepeke van een BMW of een Skoda moeten zien is niet zo plezant.

Het was bijna middag toen ik aankwam aan de Cliffs of Moher. Daar is sinds mijn laatste bezoek in 2003 ook wel wat gewijzigd. Het is nu de derde keer dat ik daar kom en de tweede keer dat ik ze zie. De eerste keer was het zo’n slecht weer (regen en mist) dat ik helemaal niets gezien heb. Ik moet wel toegeven dat ze minder indrukwekkend waren dan ik me kon herinneren. Maar indrukwekkend blijven ze wel.

Na nog een tweeënhalf uur in de auto kwam ik dan aan in Killarney voor het tweede deel van mijn reis. 

005.JPG

blog3.jpg

blog1.jpg

blog2.jpg

blog4.jpg