Sky Road

Het is alweer mijn laatste dag in de Connemara en omdat het alweer een stralend zonnige dag zou worden, wilde ik daar zoveel mogelijk uit halen.

Om de dag te beginnen heb ik vanmorgen eerst een rondritje van ongeveer een uurtje gemaakt met de auto. Op zich is dat ook wel leuk maar er is wel een groot nadeel aan. Je kan je auto immers zo maar niet aan de kant zetten om één of ander op foto te zetten. Wat ik onderweg wel heb kunnen vaststellen is het feit dat er nog altijd turf wordt “gestoken” in de Connemara.

Dat kan wel wanneer je een wandeling maakt en dat heb ik deze namiddag gedaan. In Clifden vertrekt namelijk de Sky Road, een route die eigenlijk gemaakt is voor automobilisten en fietsers maar ik besloot om ze te voet te doen.

Volgens de info die ik gevonden had zou het 11 km zijn maar dat bleken er achteraf dus 15 te zijn. Maar ik heb er absoluut geen spijt van want de vergezichten waren weer adembenemend. Uiteraard moesten weer de nodige hoogtemeters worden overwonnen maar omdat het meestal asfalt was ging dat iets vlotter dan de beklimming van Diamond Hill gisteren. Als er trouwens iemand weet hoe je gesmolten asfalt uit de zolen van je schoenen kan halen, dan mag je het me altijd laten weten (zo warm was het dus vandaag !).

Morgen wordt een overgangsdag. Dan moeten er bijna 300 km naar Killarney worden overbrugd. Het is wel de bedoeling dat ik onderweg stop aan de Cliffs of Moher.

blog1.jpg

blog2.jpg

blog3.jpg

blog4.jpg

blog5.jpg

blog6.jpg