Connemara

Ik ben vanaf vandaag een Connemarist ! Dat is de Ierse versie van een alpinist.

Op het programma vandaag stond een bezoekje aan het Connemara National Park in Letterfrack en Kylemore Abbey.

In het National Park, nauwelijks 15km verwijderd van mijn hotel had ik de keuze tussen 4 wandelingen :

          de Ellis wood nature trail (0,5 km)

          de Suffraunboy Nature trail (1,5 km)

          de Lower Diamond Hill Walk (3 km)

          de Upper Diamond Hill Walk (3,7 km)

Ik koos voor de laatste optie. Die 3,7 km moest wel opgeteld worden bij de 3 km van de Lower walk zodat het totaal zo’n 6,7 km zou zijn en me helemaal naar de top van de 445 meter hoge Diamond Hill zou brengen. Het werd een met momenten heel lastige klim en afdeling maar het was zeker de moeite waard. De vele vergezichten maakten alles goed. Maar vermoeiend was het zeker wel.

Na een drietal uur (rustpauzes en fotomomenten inbegrepen) was ik dan ook toe aan een uitgebreide lunch.

Na de lunch ging het 5 km verder naar Kylemore Abbey waar ik ook nog een paar kilometer heb afgelegd.

De plannen voor morgen moet ik nog maken.

035.JPG

052.JPG

057.JPG

058.JPG

068.JPG

086.JPG