Welkom in Ierland

Ik ben er geraakt … in Ierland dus. Na een lange maar vrij rustige overtocht met de Oscar Wilde en daarna een evenzeer lange rit van Rosslare naar Clifden in de Connemara.

Over de overtocht op zich valt er weinig te vertellen. De Oscar Wilde lijkt wel iets meer luxe te hebben dan ik gewoon ben op de overtocht van Zeebrugge naar Hull maar voor de rest is er weinig verschil. Al vind ik het all you can eat buffet van P&O wel interessanter dan het eten van Irish Ferries. En de overtocht duurt natuurlijk wel langer.

Wat doe je dan op zo’n overtocht ? Een cinemaatje doen zat er niet in. De films spraken me niet echt aan. Als het geen Titanic, Posseidon Adventure of Speed II is dan hoeft het voor mij nietKnipogen. Neen, ik heb me in één van de lounges gezet en heb Inferno van Dan Brown uitgelezen. Is dat een slecht boek ? Neen. Is het een goed boek ? Dat zou ik nu ook niet direct zeggen. Soms lijkt het een toeristische gids van Firenze, Venetië en Istanbul te zijn. Verder is één en ander nogal ver gezocht. Maar het viel wel te lezen. Het haalt echter niet de kwaliteit van Angels & Demons of van Digital Fortress.

Deze middag om 11u30 stipt waren we dan in Rosslare. Het duurde wel een veertigtal minuten eer ik van boord mocht rijden. Met nog ruim 360 km voor de boeg (waarvan slechts 100km autostrade) had ik nog een tocht van minstens 5u30 voor me. Gelukkig was het vrij rustig op de baan, behalve wanneer ik door die smalle dorpskernen moest.

Onderweg was het overal zonnig tot heel zonnig (wat me een truckersarm heeft opgeleverd) maar naar het einde toe waren er meer en meer wolken te zien. Ondertussen is er trouwens al een buitje gevallen. Ik heb wel een voorsmaakje gekregen van wat me te wachten staat : fantastisch mooie landschappen, schapen op de baan en smalle bochtige wegen.

 

018.JPG

037.JPG

042.JPG

045.JPG