Roparunverslag deel 3 : Zondag 19 mei 2013

Het A team heeft de nacht goed doorstaan. We lopen zelfs licht voor op schema. Niet dat dit belangrijk is voor het team maar het is wel goed voor de moral.

Tijdens onze sessie van 88km heb ik maar 1 fietsbeurt van 22km. De rest van de tijd rij ik met de mobilhome of met het lopersbusje. De werkwijze van Team 234 wijkt iets af van de werkwijze die ik gewoon was. Er zijn uiteraard de twee korte shiften op zaterdag en op maandag. Ik was gewoon van shiften van telkens 8 uur te doen.

Er is ook de werkwijze onderweg. Er zitten altijd twee begeleiders op de fiets die de loper begeleiden. In het lopersbusje zit dan de andere lopers met twee begeleiders (waarvan één stuurt en de tweede de kaart leest). Bij de interne wissel wisselen de lopers elkaar af (elke 5,5km busje in, busje uit). Na de sessie van 22km stappen de lopers in de mobilhome hebben we een kleine wissel en worden de actieve lopers vervangen door twee verse exemplaren. Ook de begeleiders wisselen van functie. Na 88km hebben we dan de grote wissel waar het A-team en B-team wisselen.

Ropa020.JPG

Rond 15u hebben we een dergelijke grote wissel. Dan krijgen we 8u de tijd om iets te eten en proberen we te slapen of op z’n minst te rusten. Slapen zit er voor mij zo goed als niet in. Ik heb wel liggen soezen maar daar blijft het bij.

Ondertussen heeft het B-team wel een begeleider minder. De broer van één van onze begeleiders heeft een zwaar ongeval gehad en ligt in het ziekenhuis. Samen met het ACT (het calamiteitenteam) wordt een oplossing gezocht en even later zit ze al op te trein richting Antwerpen.

Dat betekent wel dat we rond 23u de nacht ingaan met een man minder dat belooft zwaar te worden.