Verzamelingen

 

Tussen de Roparunberichten door even een berichtje dat niets met dat uitzonderlijke evenement te maken heeft maar wel alles met mijn verzamelingen.

 

Stripwinkel Adhemar uit Gent is, na “Stropke & Flopke” en “De avonturen van een vader en zijn zoon” begonnen met de uitgave van alle gags van “De Lustige Kapoentjes” van Marc Sleen, in chronologische volgorde. De meeste van die gags heb ik uiteraard al in de originele albums maar het is toch interessant om ze eens allemaal op een rij te hebben. En als Marc Sleen fan mag deze reeks dan ook niet in mijn collectie ontbreken. De eerste vijf albums (met een nieuwe cover getekend door Sleen-medewerker Dirk Stallaert) zijn deze week toegekomen.  

Coca Cola heeft ook iets nieuws bedacht. Zowel de klassieke Coca Cola als Coca Cola Zero worden nu uitgebracht met teksten als “share a Coke with … Family” of “…with Me” of “… with Love”. Dat is ook weer iets om naar uit te kijken de volgende weken.

familyloveme.jpg

Tenslotte is er nog de boekencollectie. Als er op enkele honderden meters van je werkplaats een boekenfestijn wordt georganiseerd, dan kan je die kans toch niet voorbij laten gaan of wel ? Daarom ben ik tijdens de middagpauze, samen met collega Heidi, naar de Antwerp Expo getrokken. Na een uurtje stonden we terug buiten, zij met 6 boeken en ik met 11 boeken (en enkele geschenkjes voor de collega’s die op kantoor gebleven waren).

 

Liggen sinds vandaag op de nog te lezen stapel :

 • Dodelijke driften – Frank Tallis
 • Verdwijnpunt – Arnaldur Indridason
 • In de schaduw van de macht – Gé Bosschee
 • Het verlangen van atomen – Linus Reichlin
 • Vertrouw niemand – Gregg Hurwitz
 • De Genesis erfenis – Michael Byrnes
 • Het trommelvel – Arturo Pérez-Reverte
 • Een vlucht vooruit – Ake Edwardson
 • 1302 Opstand in Vlaanderen – Rolf Falter & J.F.Verbruggen (non fictie)
 • 1914 De Duitsers komen – Dirk Van Thuyne (non fictie)

Ik weet wel dat dit maar 10 titels zijn maar ondanks al mijn voorzorgen ben ik er toch weer in geslaagd om een boek mee te brengen dat ik al heb. Enfin, dan heb ik al een deel van zijn verjaardagscadeau later dit jaar.

 

2 gedachtes over “Verzamelingen

 1. conny mei 28, 2013 / 8:59 pm

  Dag Luc,
  Heidi had wel een hulplijn ingeschakeld.Zij heeft een buurvrouw die kan onthouden wat ze wel en niet in haar kast heeft liggen. Ik wed dat je het boek van Indridason dubbel hebt! 🙂
  groetjes
  Conny

  Like

 2. Luc mei 29, 2013 / 7:08 pm

  @Conny,
  ’t is toch niet die van Indridason die ik dubbel gekocht heb maar eentje van 2 schrijvers en op mijn boekenlijst stonden de namen in omgekeerde volgorde … ’t Kan de beste overkomen 🙂
  Groetjes,
  Luc

  Like

Reacties zijn gesloten.