Roparunverslag deel 2 : Zaterdag 18 mei 2013

Na een vrij goeie nachtrust (6 uurtjes geslapen) in het hotel komen de hotelgasten en de kampeerders samen aan het hotel om samen de laatste 150 km naar Hamburg te overbruggen. Er kunnen al hilarische anekdotes worden uitgewisseld. Blijkt namelijk dat de vitessepook van de vrachtwagen al eens los durft te komen.

Het weer ziet er heel dreigend uit maar voorlopig houden we het droog. Het lijkt er op dat we tenminste niet in de regen moeten starten. Aangekomen op het Heiligengeistfeld wordt het dan even hectisch. De fietsen worden genummerd. Welke fietsen gaan de hele route doen ? Welke fietsen steken we in het lopersbusje en welke fietsen blijven op de campers staan ? De foodsquad begint aan het eten.

Om 12u56 is het dan zover. De eerste ploegen gaan van start. De eerste meters worden hand in hand afgelegd als eerbetoon aan de Roparunvrijwilliger die vrijdag ten gevolge van motorongeluk is overleden. Alle motorrijders rijden heel het weekend met een zwarte rouwband.

Ropa010.JPG

 

Om 13u04 is het dan aan ons. Marcel gaat als eerste loper van start. Vanaf nu gaan we het enkel hebben over IW’s (Interne wissels), KW’s (kleine wissels) en GW’s (grote wissels). Het A team zal neemt de eerste 56 kilometer voor hun rekening. Daar neemt het B team de fakkel over tot aan kilometer 112. Om kwart voor zes mocht ik dan voor het eerst op de fiets. Mijn tochtje van 14 kilometer werd afgelegd in de gietende regen. Na een kwartiertje was ik al doornat en dat werd er niet beter op. Om 20u, toen ik aan mijn tweede shift begon was het wel opgehouden met regenen.

luc2.jpg

Daarna gaven we de fakkel terug door aan het A-team die de nachtshift van 88km zouden doen. Wij zochten ondertussen onze slaapplaats op. Die was een beetje verplaatst omdat op onze originele slaapplaats een klein caravannetje met een rood lichtje achter de venster stond. Onze dames van de foodsquad wilden niet het risico nemen dat de klanten van dat caravannetje zich zouden vergissen ;-). Tegen alle verwachtingen in viel ik vrij snel in slaap.