Roparunverslag deel 1 : Vrijdag 17 mei 2013

Nadat ik samen met Peter en Brigitte op donderdag in de vooravond de mobilhomes waren gaan halen bij Dicar in Geel begon het feitelijke Roparunweekend op vrijdag om 13u.

Plaats van afspraak : zaal Berkenhof in Berlaar. Samen met Jef, Kees, Johan, Peter, Tin, Johan, Brigitte en René stond ik in voor het inladen en klaarmaken van de 2 mobilhomes en de vrachtwagen. Al snel stonden we voor een eerste probleem. De sleutel waarmee we de laadklep van de vrachtwagen konden openen was in Anderlecht achtergebleven. Aangezien het vrij moeilijk is zonder een open laadklep een vrachtwagen in te laden werd René uitgestuurd naar Anderlecht om de sleutel te gaan halen. Niet zo evident op een regenachtige vrijdagavond in volle avondspits.

Ropa003.JPG

Ondertussen begonnen de andere teamleden druppelsgewijs aan in Berlaar toe te komen. Toen kwam bij de buren een andere vrachtwagen lossen. Even zijn sleuteltje geleend en we konden verder. Uiteraard liepen we wel achter op schema. De vrachtwagen werd verondersteld te vertrekken om 16u naar Dötlingen waar we de eerste nacht zouden doorbrengen. De campers en ons lopersbusje een uurtje later. De helft van het team had een hotelkamer geboekt, de andere helft zou op een nabijgelegen camping overnachten.

Ropa006.JPG

Er werd beslist om de hotelgasten, waaronder ik, al te laten vertrekken omdat we anders te laat in het hotel zouden zijn. Ik nam de eerste 250 km voor mijn rekening, toen nam Johan het stuur over. We arriveerden rond 23 u in de gietende regen aan het hotel waar we ondanks het late uur heel vriendelijk werden ontvangen. Het was uiteindelijk middernacht toen ik in mijn bed kroop.