De Roos

Na een lange en drukke dag gisteren had ik vandaag wel een dagje vakantie verdiend dacht ik bij mezelf.

Waarom was het een lange dag gisteren ? Om te beginnen ben ik weer heel vroeg gaan werken. Ik verbeter me : ik ben heel vroeg naar ’t werk gereden zodat ik eerst nog een halfuurtje kon gaan lopen. Voorlopig lukt het me nog steeds om 2 à 3 keer per week dat halfuurtje te joggen. Het blijft wel beperkt tot 4 à 4,5 km aan een traag tempo maar het is beter dan niets.

Na een drukke werkdag was het dan tijd om richting Vlaamse Kaai te rijden. Daar werd ik immers verwacht voor het jaarlijkse Vivium-Van Breda Event. Stefan, één van onze accountmanagers, heeft de gewoonte om de afdeling leven van Bank J. Van Breda en hun VIVIUM contactpersonen bij elkaar te brengen. Nadat we 4 keer samen gingen bowlen in de Wima brak hij vorig jaar met de traditie door een kookworkshop te organiseren in de Mmmmh! in Antwerpen.

Een ook dit jaar zouden we gaan koken maar het bleek een totaal ander concept te zijn. Vorig jaar mochten we onder begeleiding van een chefkok een viergangenmenu klaarmaken volgens een vooraf bepaald recept. Nu moesten we, verdeeld in twee teams, zelf onze menu samenstellen op basis van een hoop ingrediënten die we kregen. Iets moeilijker maar zeker even plezant.

mmmmh.jpg

Het dagje vakantie van daag heb ik vooral doorgebracht in de auto. Hier een beetje winkelen, daar een beetje winkelen, ginder een beetje winkelen en tussendoor dus in de auto en helaas ook in de file. Gelukkig was er op Nostalgie de Nederlandstalige Top 120 en dat was genieten. Ze bewezen dat je een hele dag kunt vullen met muziek van eigen bodem (of van de Noorderburen) en toch goede muziek kunt brengen.

Hoewel ik de nummer 1 (“Ik wil je” van De Kreuners) een fantastisch nummer vind, had ik de nummer 5 (“De Roos” van Ann Christy) op de eerste plaats verwacht. De volledige lijst is trouwens terug te vinden op http://www.nostalgie.eu/nl/big-five/nederlandstalig/