Koopjes

Aangezien het me de laatste tijd niet lijkt te lukken om naar stripbeurzen te gaan, probeer ik mijn stripverzameling op pijl te houden via het internet.

Soms kom je dan een stripverhaal tegen waar je al jaren naar zoekt maar dat door de verkoper belachelijk hoog wordt ingezet. “De Duivelse Schim”, een Dees Dubbel verhaal dat verschenen is in Ohee in 1963 is daar een mooi voorbeeld van. Ik zou het dolgraag kopen maar vind het minimumbod van 175 euro toch wel iets te hoog, ook al is het dan een Nederlandse versie en daardoor waarschijnlijk nog zeldzamer. De verkoper durft dan nog eens 4 euro verzendingskosten bovenop vragen ook.

Neen, dan zijn de koopjes die ik deze week heb gedaan veel plezanter. Ik ben er in geslaagd om een ander verhaal dat al jaren bovenaan mijn lijstje staat, Het Wondere Wapen uit de Thomas Pips reeks van Buth, aan te kopen voor slechts 5 euro. Gezien de uitstekende staat van het boekje (twee maanden vóór mijn geboorte verschenen !!!) een echte meevaller (al is dat een understatement). Bij diezelfde verkoper vond ik ook nog twee biografieën getekend door Jef Nys, ook uitgegeven als OHEE en voor dezelfde prijs. Het nadeel is wel dat mijn lijstje niet kleiner is geworden want één van die biografieën bestaat uit twee delen en nu moet ik dus op zoek naar deel twee.

En zo blijven we bezig …

 

IMG_6234.JPG