Vlaamse thrillers

wakker.jpgIn mijn vorige post vroeg ik mezelf nog af of de politiethriller van Piet Baete even goed zou zijn als die van Toni Coppers.

Nu kan ik daar een antwoord op geven. “Wacht maar tot ik wakker word’ leest heel vlot maar “De geheime tuin” van Coppers was toch net iets beter.

Misschien moet ik de oorzaak wel zoeken in het feit dat het boek van Piet Baete eigenlijk een vervolg is op “Poker”, zijn eerste thriller rond het duo Mulders & Bonnart. In deze tweede thriller wordt vaak verwezen naar feiten die in het eerste boek zijn gebeurd. Je moet het eerste boek niet hebben gelezen om te kunnen volgen maar ik vermoed dat het toch wel zou helpen. “Poker” staat dan ook bovenaan mijn “nog te kopen” boeken. Met een beetje geluk vind ik het volgend weekend wel op Boekenfestijn in Mechelen.

Volgende boek op de leeslijst is alweer een Vlaamse thriller : “De erfenis van Himmler” is een advocatenthriller van Marthe Maeren.