De Geheime Tuin

toni coppers,piet baete,boekZin in een vlotlezende Vlaamse politiethriller ? Dan moet je dringend “De geheime tuin” van Toni Coppers lezen

Ik heb het boek op het laatste Boekenfestijn op de kop getikt voor een paar euro en dat geld blijkt heel goed te zijn besteed.

Het verhaal ? In een Brussels kerkje wordt een jonge vrouw vermoord terwijl ze een derderangsschilderij aan het schoonmaken is. In een loods aan de haven ligt het halfvergane lijk van een aan lagerwal geraakte kunstschilder. In een hotel in de binnenstad wordt het lijk gevonden van een Nederlands Europarlementslid, blijkbaar gewurgd tijdens een gay seksspelletje.

Waarom werd het schilderij opgenomen in de selectie van een prestigieuze Europese tentoonstelling ? En waarom werd het terug uit die selectie gehaald ? Zijn het drie losstaande moorden of hebben ze toch iets met elkaar te maken ? Wat heeft die dubieuze Italiaanse zakenman er mee te maken ? Allemaal vragen die Liese Meerhout, inspecteur bij de afdeling Kunstcriminaliteit moet zien op te lossen. Om de antwoorden te kennen moeten jullie het boek zelf maar lezen.

Blijkbaar is dit boek de derde thriller rond Liese Meerhout en zijn er in totaal vijf verschenen. Dat zijn dus 4 titels die ik kan toevoegen aan mijn Kerstlijstje.

Het lijken me trouwens boeken die perfect zouden kunnen worden verfilmd. En dan mag Lien van de Kelder de hoofdrol spelen. Het boek deed me immers denken aan The Spiral, de vijfdelige reeks die onlangs op Eén werd uitgezonden (en die ook op eerder genoemd lijstje staat).

Vanochtend ben ik dan begonnen aan een nieuw boek en ook dit boek is van een Vlaamse schrijver namelijk Piet Baete. “Wacht maar tot ik wakker wordt” is op datzelfde Boekenfestijn gekocht en lijkt van hetzelfde niveau te zijn.

toni coppers,piet baete,boek